Ondernemend Friesland nieuws

Vitaliteit werkt!

Diensten van New Health Centre Sneek

Vaak worden werknemers beschouwd als een grote kostenpost, en in sommige gevallen als “last” post. Medewerkers zijn echter een belangrijk, zo niet het grootste kapitaal voor een organisatie. New Health Centre Sneek ondersteunt bedrijven om werknemers zo vitaal mogelijk te laten leven. Essentieel onderdeel is om werknemers bewust te laten worden van hun eigen gezond zijn en wel zijn. Daar stopt het niet. Bij bewustwording hoort het besef om verantwoording te nemen voor je eigen keuzes. Ook daar laten we het niet bij. Het zou nog mooier zijn als de werknemer het zelfs fijn vindt om die eigen verantwoordelijkheid te nemen en daarbij enthousiasme en daadkracht creëert in zijn werk en privéleven m.b.t. alles wat hem of haar kan voeden.

Tenminste, zo zien wij dit mooie vraagstuk. Dat vraagt ook wat van u als werkgever, namelijk lef om het goede voorbeeld te geven. En het vergt zeer waarschijnlijk een andere visie op gezond zijnen werkgever zijn. Durft u het aan?

 

Innovatief

New Health Centre levert vele diensten om tot een uitgebalanceerd traject te komen waar de werkgever en werknemer baat bij hebben. Van fysiotherapie tot persoonlijk voedingsadvies, van coaching tot teambuildingsdagen. Alles op maat, voor individu of groepen. We deinzen er niet voor terug om nieuwe, innovatieve paden te bewandelen. Eén van deze innovatieve diensten is PNEI. De Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie, oftewel PNEI, bestudeert de communicatie tussen en binnen het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem (hormoonstelsel) en het immuunsysteem. Bij PNEI kijken we of het brein de juiste brandstof krijgt en de neurotransmitters hun werk doen. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op de lichamelijke- en mentale fitheid, slaappatroon, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus. PNEI is in de topsport al een bekend fenomeen. Topsporters zoals Jan Blokhuijsen, Robin Haase, Henk Grol en Sjoerd de Vries passen de PNEI toe om sneller te herstellen en hun prestaties te optimaliseren.

 

Een voorbeeld

Herkent u één of meerdere dingen bij een werknemer: Afspraken vergeten, een korter lontje hebben, kringen onder de ogen, doet langer over zijn taken, afwezige blik, veel gele  post-its op het computerscherm als geheugensteuntjes, ingevallen gezicht of juist gewichtstoename? Hij of zij kan dan behoefte hebben aan coaching, zoals op het gebied van stressreductie. Indien al langere tijd onder een hoog stress-niveau is gewerkt, ontstaat er mogelijk een dopamine-, en serotoninetekort. De reserves zijn aangeboord en het lichaam is niet langer in staat om deze uit zichzelf bij te vullen. Ook al zijn er geen stress-factoren meer, dan kan het lichaam nog wel die signalen afgeven. Daardoor zal de werknemer veel langzamer herstellen. De PNEI-supplementen zorgen er voor dat het lichaam weer in een natuurlijke staat van zijn komt. Meestal voelt men zich binnen enkele dagen al energieker en blijer. De aanvullende coaching zal er op gericht zijn om te leren hoe je de symptomen eerder kunt signaleren en ombuigen. De werknemer is op die manier beter in staat om zelf zijn eigen vitaliteit te monitoren.

 

Waar staat u als werkgever?

De werkgever speelt een cruciale rol in de gezondheid van zijn werknemers. Hij kan de juiste voorwaarden scheppen om hen zo optimaal mogelijk te laten presteren. Hoe is het met uw eigen gezond zijn en vitaliteit gesteld? Goed voorbeeld doet goed volgen. Een werknemer die in balans leeft en werkt, heeft een werkgever in balans nodig. Vitaliteit begint bij u.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement