Ondernemend Friesland nieuws

VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord lanceren regionale Financieringswijzer

VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord hebben deze week de Financieringswijzer voor Noord-Nederland gelanceerd. Een digitale tool op het gebied van specifiek noordelijke financieringsmogelijkheden. “In het snel veranderende financieringslandschap zien ondernemers door de bomen het bos niet meer”, zegt directeur Lambert Zwiers. “Met deze financieringswijzer hopen wij de noordelijke ondernemer gericht op weg te helpen in de zoektocht naar financiering.”

Samenwerking NOM

In samenwerking met de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NV NOM) werkten de werkgeversorganisaties de afgelopen maanden aan een uitbreiding van de ‘nationale’ Financieringswijzer, onderdeel van de Ondernemerskredietdesk van VNO-NCW, MKB-Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken en het ministerie van Economische Zaken.

 

“Vooruitgang vraagt ondernemerschap”, zegt Zwiers. “Wij zetten in op de vergroting van de groeimogelijkheden in Noord-Nederland. Ondernemingsfinanciering is daarin een wezenlijk onderdeel.” De Financieringswijzer stelt de ondernemer zeven vragen over diens onderneming en financieringsbehoefte en geeft vervolgens weer welke financieringsvormen in principe passend zijn. Ook wordt de ondernemer verwezen naar de landelijke koepels van partijen die met de betreffende financieringsvraag benaderd zouden kunnen worden.  

 

Regionale bronnen

Voor de noordelijke regio is de Financieringswijzer uitgebreid met specifiek regionale financieringsmogelijkheden. Wanneer de ondernemer aangeeft in Groningen, Friesland of Drenthe te opereren wordt deze nu gewezen op de regionale bronnen die voor de betreffende ondernemer passend zijn. Welke bronnen dat zijn, hangt af van de financieringsvraag. Zwiers: “Regionale aanbieders kunnen zelf aangegeven op welke gebieden zij als financier actief zijn. De Financieringswijzer heeft daardoor een filterfunctie en kan de ondernemer gericht doorverwijzen naar partijen in de regio.“ 

 

Noord-Nederland is de eerste regio waarvoor een dergelijk overzicht beschikbaar is. VNO-NCW Noord en MKB-Nederland Noord werken constant aan de uitbreiding van het systeem. “De eerste tien regionale aanbieders hebben zich al ingeschreven”, zegt Zwiers. “Wij nodigen elke regionale aanbieder van financiering van harte uit om ook deel te nemen.” 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement