Ondernemend Friesland nieuws

Weekje Italie met Marijke van Essen

Kookatelier Marijke van Essen heeft weer iets bijzonders. Belangstellenden kunnen onder begeleiding van een Italiaan en Van Essen een week doorbrengen in Italie. Het wordt een week in het kader van het woord “puur”, waarin de Italiaanse tradities van thuis bereide producten als worsten, rauwe ham en coppa voorop staan.

 

 

Culinaire varkensweek in Italie

L’Abbraccio organiseert begin januari 2009 een culinaire varkensweek in het zuiden van de Marken in Italie.

In het najaar van 2008 arriveren op Agriturismo L’Abbraccio weer een tweetal varkens. Deze worden liefdevol vertroeteld en op een compleet 100% vegetarisch en op smaak gericht dieet gezet. Maar hoe gaat het nu verder na de slacht. Hoe maak je nu die heerlijke Italiaanse worsten, de lonza, salami’s en natuurlijk coppa? In samenwerking met Kookatelier de Kleyne Sint Jacob uit Leeuwarden, organiseert L’Abbraccio een week in het teken van het varken en slow food. Het aantal deelnemers is bewust beperkt gehouden tot maximaal 10. Deze week draait uitsluitend om het thema “smaak”! Achtergronden worden afgewisseld met veel praktijk. Deelnemers aan de workshop delen in de vervaardigde producten.

De week vindt plaats op een prachtige locatie in het zuiden van de Marken. L’Abbraccio is een agriturismo in Montelparo die wordt gerund door Machiel van Dam en Thomas Roebroeck. Onder begeleiding van een Italiaan en de Nederlandse Marijke van Essen die een kookatelier heeft in Leeuwarden. Het wordt een week in het kader van “puur”, waarin de Italiaanse tradities van thuis bereide producten als worsten, rauwe ham en coppa voorop staan. Daarnaast zal er extra aandacht besteed worden aan het varken in de keuken. Een excursie naar Norcia, het centrum van de worstmakerij in Italie, is onderdeel van het programma.

De regio de Marken is een van de veelzijdigste regio’s van Italië en wordt ook “Italië in het klein” genoemd, door het afwisselende karakter ervan. Deze regio strekt zich uit van Urbino in het noorden tot aan Ascoli Piceno in het zuiden. Zee en strand maar ook spectaculaire nationale parken, middeleeuwse dorpen en een prachtig glooiend landschap. Zoals in heel Italië kent ook de Marken zijn eigen regionale keuken.

Belangstellenden kunnen terecht op www.labbraccio.eu, een email sturen aan info@labbraccio.eu of telefonisch bij het kookatelier van Marijke van Essen via het nummer 058-2541515.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement