Ondernemend Friesland nieuws

Werkgelegenheid voor twintig Leeuwarders

Werkgelegenheid voor twintig Leeuwarders

Communicatiebureau Boost Media vestigt zich in Leeuwarden

 

Boost Media heeft zich onlangs in Leeuwarden gevestigd. De komst van het communicatiebureau van directeuren Ron van Elteren en Marc Wijnen naar de Oostergoweg 2 levert twintig nieuwe banen op. De eerste tien vacatures zijn opgevuld. Een deel van het personeel bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, anderen hebben al jarenlange ervaring. Iedereen moet wel eerst met succes de interne opleiding van dertien weken doorstaan.

Boost Media heeft bewust voor de Friese hoofdstad gekozen. “Leeuwarden pakt door”, vindt Van Elteren. “Dat merk je aan alles. Ook met betrekking tot de zeer capabele mensen die wij dankzij het werkgeversteam van het Werkplein Leeuwarden hebben gevonden. Wij onderscheiden ons door kleinschaligheid en hebben een bovengemiddeld sociaal hart. Wij wilden dan ook mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. De gemeente zag daar wel wat in en heeft ons vervolgens heel goed geholpen. Er ontstond een goede wisselwerking. We hebben verschillende panden bekeken, ook in het centrum, maar uiteindelijk kozen we voor het pand aan de Oostergoweg. De doorslag gaf de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid.”
 
Boost Media is een communicatiebureau in de ruimste zin van het woord, vertelt directeur Ron van Elteren. “Wij willen het MKB in Leeuwarden en omgeving ontzorgen door ze de telefonische acquisitie uit handen te nemen, ongeacht de branche. Wij zorgen ervoor dat hun accountmanagers dankzij ons de weg op kunnen omdat wij al het eerste contact hebben gelegd met nieuwe klanten en meteen een afspraak hebben gemaakt.”


Het bureau verzorgt echter niet alleen koude acquisitie. Het nabellen van mailings en het houden van enquêtes behoren eveneens tot de diensten die het bureau zijn klanten aanbiedt. Met de telefoonservice, een andere dienst van Boost Media, wordt de bereikbaarheid van een bedrijf gewaarborgd. “We zijn in dat geval dus de receptionist van onze klanten. Dat is vooral handig voor kleine zelfstandigen. Die hebben doorgaans geen tijd om aldoor bij de telefoon te zitten of steeds bereikbaar te zijn. In dat geval nemen wij de telefoon voor ze op”, legt Van Elteren uit. “Daarnaast verzorgen wij ook sales trainingen. Wij coachen het personeel van callcenters en optimaliseren hun kennis. Het grote gevaar voor bestaande callcenters is vaak dat het personeel het werk op de automatische piloot doet. Die werkwijze kunnen wij doorbreken.”
 
Wethouder Henk Deinum nam maandag 11 oktober een kijkje bij het bedrijf aan de Oostergoweg. Hij was onder de indruk en trakteerde de nieuwkomer op gebak. “Boost Media zet hier een professioneel full service contact center neer”, sprak hij. “Mensen die al een tijdje geen baan hadden, krijgen hier de kans om steeds beter te worden in hun vak. Daar is goed over nagedacht. Maar er is ook lef voor nodig. Een mooi vak ook, met toekomst. Want in de open maatschappij waarin wij leven zullen bedrijven en instellingen steeds meer service willen bieden en open willen staan voor vragen. Ook zal men actief de markt op willen. Met aanbiedingen of met een enquête. Dat kan allemaal vanuit dit center. We gaan nu bekijken in hoeverre we als gemeente en Boost Media verder kunnen samenwerken.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement