Ondernemend Friesland nieuws

Werkgelegenheidsproject Fritech Je Kunt Het Dak Op

Regionale samenwerking

Op donderdag 22 mei 2014 organiseert Fritech vanaf 19.00 uur een informatiebijeenkomst in het Innovatiehuis Lauwersdelta te Buitenpost. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor Rietdekkersbedrijven die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van het werkgelegenheidsproject ‘Je kunt het dak op!’ Samen met de regionale gemeenten en Rietdekkersbedrijven heeft Fritech het initiatief genomen om een uitdagende poging te doen de erkende BBL-opleiding tot rietdekker nieuw leven in te blazen.

 

Geen instroom in het ambacht
Alle betrokken partijen maken zich grote zorgen om het ontbreken van de instroom van jongeren in het ambacht rietdekken? Er komen regelmatig vacatures voor ervaren rietdekkers voorbij, die niet of slecht ingevuld kunnen worden. Door het stoppen van de opleiding rietdekken, de vergrijzing en het imago van de bouw zal dit een steeds groter probleem worden. Zonder nieuwe instroom tenslotte ook geen ervaren rietdekkers voor de toekomst.

 

Het werkgelegenheidsproject
In het kader van het werkgelegenheidsproject ‘Je kunt het dak op!’ is het de bedoeling dat goed bemiddelbare werkzoekenden met een WWB-uitkering in aanmerking kunnen komen voor het volgen van de BBL-opleiding en de bijbehorende leer-werkplek bij een rietdekkersbedrijf voor de duur van minimaal 2 jaar. Alle partijen verwachten op deze wijze te kunnen zorgdragen voor duurzame uitstroom van werkzoekenden uit de eigen regio in combinatie met behoud van een oud en belangrijk ambacht voor onze prachtige regio. Wat Jeroen ten Brink van Fritech betreft: de perfecte combinatie!

 

Werken & leren
De leerlingen gaan 4 dagen per week in loondienst bij Fritech en worden uitgezonden naar één van de deelnemende Rietdekkersbedrijven. Daarnaast volgen zij 1 dag per week het theoretische gedeelte van de opleiding op een nog nader te bepalen locatie in de regio. Het Deltion College is een autoriteit op het gebied van opleidingen voor de Rietdekkersbranche en verzorgt het theoretische gedeelte van de opleiding.

 

Aanmelden informatiebijeenkomst
Belangstellende Rietdekkersbedrijven kunnen zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst op donderdag 22 mei 2014 in Innovatiehuis Lauwersdelta bij Jeroen ten Brink via 0511-548300 of jeroen@fritech.nl.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement