Ondernemend Friesland nieuws

Maatwerkers in werkkleding

Werkkleding van Textielverzorging Zoontjes

Textielverzorging Zoontjens is al ruim dertig jaar een begrip in Noord-Nederland. In 1983 opende het familiebedrijf uit Burgum de deuren van hun wasserij. Die draait nog steeds op volle toeren. Doordat bij het reinigen van bedrijfskleding veel kennis werd vergaard over materialen, lanceerde Zoontjens vijf jaar geleden de webshop werkkleding.com. Een gouden greep.

Spaanse fabriek
"Werkkleding.com kleedt de zelfstandige timmerman, maar ook een complete fabriek of sportvereniging", vertelt bedrijfsleidster Henriëtte Zoontjens (55). Geboren in textielstad Enschede verhuisde zij op achtjarige leeftijd naar Buitenpost. Sinds 1983 woont ze in Burgum. Daar stuurt ze nu vijf dagen per week een team aan met vier medewerkers en een stagiair. In de wasserij worden vooral bedrijven geholpen. "Maar particulieren zijn ook welkom met hun grote was, zoals waterbedhoezen, tenten, paardendekens en stoomgoed."

 

Sinds 2010 is er ook kleding te bestellen via werkkleding.com. De klanten daarvan zijn zeer divers. Van maritieme bedrijven en garages tot de agrarische sector en de zorg. "Ze komen niet alleen uit de omgeving van Burgum, maar uit heel het land. Wij leveren ook aan bedrijven in Duitsland en België. Onlangs hebben we vijftien medewerkers van een fabriek in Spanje van nieuwe kleding mogen voorzien."

 

Textielverzorging Zoontjes Zoontjens stratte vijf jaar geleden de webshop werkkleding.com. Kwaliteit
De webshop van werkkleding.com zit tjokvol. Bijvoorbeeld met overalls, broeken, jassen, T-shirts, schoenen en caps. Er kan worden gekozen uit standaardmaten, maar op maat bestellen kan ook. "Al onze artikelen zijn van zeer goede merken, zoals HaVeP, Blakläder en Mascot. Wij staan voor kwaliteit. En voor snelle levertijden. We vormen een klein team, kunnen snel schakelen en hebben veel kleding op voorraad. En hebben we iets toevallig niet, dan is een bestelling de volgende dag bij ons binnen dankzij een goede relatie met onze leveranciers."

 

Vrijwel alle kleding kan werkkleding.com personaliseren. Een logo is snel en secuur geborduurd of door middel van een plotter of transfers aangebracht. "De kleding laten wassen kan natuurlijk in onze wasserij. Het is ook mogelijk om de kleding bij ons te laten repareren of voor een bepaalde tijd te huren."

Persoonlijk
Zoontjens gaat graag met haar klanten om tafel om hen te adviseren. "Bijvoorbeeld over wasvoorschriften of over welke materialen je het beste voor specifieke werkzaamheden kunt gebruiken vanwege de veiligheid. Wij hechten veel waarde aan persoonlijke service en nemen de tijd voor onze klanten. Dit is sinds 1983 altijd zo geweest."

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement