Ondernemend Friesland nieuws

Werkplezier geeft energie

Als je niet goed in je vel zit, onzeker bent over je toekomst of geen uitdaging meer ziet in je loopbaan, dan is het snel gedaan met het werkplezier. Werken wordt een sleur, de energie raakt op en de productiviteit daalt. Dan wordt het tijd om Werkpleziercoach in te schakelen, de specialist in het terugbrengen van plezier in het werk.

“Lekker gewerkt?” Het is zo’n bijna dagelijks gestelde vraag die verwoorden is tot een holle beleefdheidsfrase waar nauwelijks antwoord op wordt gegeven. Toch is de vraag naar plezier in je werk helemaal zo gek nog niet, vindt commercieel directeur Klaas Stuiver van Werkpleziercoach. “Werkplezier geeft energie, zorgt voor motivatie en optimale organisatieresultaten.”

 

Gepokt en gemazeld in coaching tijdens ingrijpende reorganisatieprojecten bij de ING en de Rabobank ondervond Stuiver aan den lijve dat het terugbrengen van het werkplezier van essentieel belang is om mensen gemotiveerd te houden of veranderingsprocessen te laten slagen. “Met dat gegeven ben ik aan de slag gegaan. Dat heeft geresulteerd in de oprichting van Werkpleziercoach met Personeelsned als businesspartner.”

 

Onafhankelijk

 

Het aan Tesselschadestraat in Leeuwarden gevestigde bedrijf opereert landelijk, benadrukt Stuiver. “Onze coaches en trainers zetten mensen in beweging. Ze luisteren, inspireren en activeren. Waar het om gaat is het ontdekken van talent en het benutten van mogelijkheden. Werkpleziercoach ondersteunt werknemers en werkgevers op het gebied van coaching in de breedste zin van het woord.”

 

Het kan dan gaan om trainingen die leidinggevenden helpen een loopbaangesprek te voeren of met verzuimgesprekken aan de gang te gaan. Of het betreft een werknemer die vastloopt in zijn functie of die behoefte heeft aan begeleiding bij een volgende carrièrestap. Coaching kan hen een stap verder helpen en het werkplezier vergroten of terugbrengen.

 

Stuiver: “Dankzij jarenlange ervaring weten wij wat nodig is om dat te realiseren. Werkplezier maakt mensen productiever en het ziekteverzuim gaat omlaag. Werkgever en werknemer hebben er dus baat bij. Bovendien komt men na een plezierige werkdag opgeruimd en vrolijk thuis. Het mes snijdt zo aan meerdere kanten.”

 

Spiegels

 

Een inspirerende werkomgeving en bijvoorbeeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden dragen bij aan het werkplezier, maar het zijn uiteindelijk de mensen zelf die het moeten doen, stelt Stuiver. “Werkpleziercoach houdt spiegels voor. We sturen aan op nieuwe inzichten en begeleiden mensen bij het ontdekken van hun talenten. De grootste veranderingen ontstaan immers door inzicht in wat je kan, wat je bent en wat je wilt. Als je dat inzicht hebt, ervaar je iedere werkdag als een fijne werkdag. Dan levert werken energie op.”

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement