Ondernemend Friesland nieuws

Werkzoekende solliciteert 40 keer in half jaar

De meeste werkzoekenden hebben in de afgelopen 6 maanden meer dan 40 sollicitatiebrieven geschreven. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlands grootste gratis vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden.

44% van de ondervraagden blijkt in het afgelopen half jaar al meer dan 40 sollicitatiebrieven te hebben geschreven. Veel van de ondervraagden ergeren zich aan het feit dat ze vaak geen enkele reactie krijgen op hun sollicitatie. 32% van de ondervraagden heeft het afgelopen half jaar tussen de 20 en 40 sollicitatiebrieven verzonden. 23% van de ondervraagden stuurde 1 tot 20 sollicitatiebrieven.

Jan-Peter Cruiming, oprichter Jobbird.com: “Bij het UWV is er een sollicitatieplicht van 4 sollicitatiebrieven per maand voor werklozen. Je ziet dat de meeste werkzoekenden dus al actiever op zoek zijn dan strikt noodzakelijk, met gemiddeld 7 tot 8 sollicitaties per maand. Ik snap de frustratie van werkzoekenden die geen reactie krijgen op hun sollicitatie. Het is voor de sollicitant leerzaam om te weten waarom ze zijn afgewezen.” Cruiming geeft aan dat er voor de werkgever ook veel te halen valt. “Wanneer je een standaard antwoordbevestiging instelt, heeft de sollicitant al het gevoel dat je er aandacht aan besteed. Daarnaast is het wel zo netjes dat je sollicitanten even laat weten dat de keuze niet op hen is gevallen, zij hebben er ook tijd in gestoken om te solliciteren”.


Jobbird.com, de grootste gratis vacaturebank van Nederland, met meer dan 42.500 vacatures van meer dan 10.000 Nederlandse bedrijven, is een initiatief van Jan-Peter Cruiming, tevens oprichter van NationaleVacaturebank.nl dat hij in 2004 verkocht aan VNU Media. Hij is onder andere auteur van ‘Matchen tussen droom en daad’, een ondernemersbiografie waarin hij (startende) ondernemers adviseert en zijn hoogte- en dieptepunten deelt. Jan-Peter Cruiming is ook initiator van het RTL-programma Droombaan voor 1 Dag, waarbij kandidaten voor één dag hun droombaan mogen uitoefenen.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement