Ondernemend Friesland nieuws

NWO, Wetsus en topsector Water starten gezamenlijk watertechnologisch onderzoeksprogramma

Ondertekening Intentieverklaring NWO Wetsus en topsector Water

In samenwerking met topsector Water willen de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en Wetsus een nieuw gemeenschappelijk onderzoeksprogramma beginnen op het terrein van watertechnologie. Op 22 juni tekenden zij een intentieverklaring voor het starten van een Publiek-Private Samenwerking (PPS). Dit langdurig partnerschap zal het bestaande hoogstaande wetenschappelijk onderzoek naar watertechnologie verder versterken. Onderdeel van dit gezamenlijke programma zal een call-systeem zijn waarmee de beste projectvoorstellen voor watertechnologie worden geselecteerd.

Het beste van twee werelden
De Wetsus-NWO verbinding combineert het beste van twee werelden. NWO selecteert de hoogste kwaliteit van onderzoek op basis van strenge competitie en onafhankelijke beoordeling. Wetsus koppelt een excellent watertechnologie onderzoeksprogramma aan vraagsturing en langdurige financiering vanuit het bedrijfsleven. De call is open voor alle wetenschappers aan Nederlandse universiteiten. Om de multidisciplinaire samenwerking te versterken wordt het PhD onderzoek uitgevoerd bij Wetsus, op één locatie met hoogwaardige onderzoeks-infrastructuur. De call heeft een omvang van €0,5 miljoen per jaar voor 2017 t/m 2020. De intentie is om, bij een positieve evaluatie, dit bedrag te verhogen naar €2 miljoen per jaar vanaf 2021. Dit bedrag wordt verdubbeld door de private bijdrage vanuit de bij Wetsus aangesloten bedrijven. De eerste call wordt uitgeschreven in 2016.

 

Deelsector Watertechnologie
Watertechnologie is een van de drie deelsectoren die vallen onder topsector Water. Watertechnologie heeft betrekking op thema’s als waterzuivering, sanitatie en water & energie. De wetenschappelijke uitdagingen liggen vooral op het gebied van nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwe materialen en biologische innovaties. Topsector Water heeft deze call opgenomen in haar recent vernieuwde kennis- & innovatieagenda. Ook is dit onderzoeksprogramma onderdeel van NWO-bijdrage aan topsector Water voor 2016-2017.

 

Fotobijschrift;

Ondertekening van de intentieverklaring (vlnr): Ed Nijpels (Wetsus), Hans de Groene (NWO), Jos Engelen (NWO), Cees Buisman (Wetsus), Jacob Fokkema (NWO-ALW), Hans Huis in't Veld (topsector Water).

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement