Ondernemend Friesland nieuws

Wim Woudstra nieuwe bedrijvencontactfunctionaris in Dongeradeel

Wim Woudstra nieuwe bedrijvencontactfunctionaris in Dongeradeel

Wim Woudstra is sinds begin dit jaar de nieuwe bedrijvencontactfunctionaris in de gemeente Dongeradeel. Voor veel ondernemers een oude bekende. Wim was namelijk jaren geleden ook bedrijvencontactfunctionaris in deze gemeente. Hij heeft veel ervaring in overheidsland. Eerst 20 jaar bij de sociale dienst, waarna hij de overstap maakte naar de economische afdeling, waar hij verschillende functies vervulde. Een aantal ondernemers zal Wim ook kennen van de Exploitatiemaatschappij Havencomplex Lauwersoog(EHL). Hier was hij een aantal jaren directeur van de besloten vennootschap.

Wim Woudstra heeft in de jaren bij de overheid en als directeur van de haven van Lauwersoog veel ervaring opgedaan. Hij kent de gemeente door en door en weet ook wat er leeft onder de ondernemers. Deze kennis en ervaring zet hij in om ondernemers en de gemeente dichter bij elkaar te brengen. Met enthousiasme is Wim Woudstra begonnen aan zijn functie. “Dongeradeel wil een ondernemersvriendelijke gemeente zijn en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Ik wil me inzetten voor het verder versterken van de persoonlijke contacten met de ondernemers en het gezamenlijk behouden van een goed ondernemers- en vestigingsklimaat. Dat de gemeente ruimte blijft bieden aan de ondernemers is hierbij cruciaal. Daarnaast kunnen we randvoorwaarden creëren die zorgen voor de juiste netwerken en meer kennisdeling tussen ondernemers, bestuurders en ambtenaren”, aldus Wim Woudstra.

 

De regio ontwikkelt zich volgens Wim in sociaal en economisch opzicht voorspoedig. “Natuurlijk staan we door de krimp en door de economische crisis net als veel andere regio’s voor een aantal lastige opgaven en heeft een aantal bedrijven het ook moeilijk. Toch doen de ondernemers het hier goed. Het aantal groeiende bedrijven in de regio is ook nu nog groot en de toeristische sector ontwikkelt zich heel goed. De maakindustrie, de handel en de landbouw waren altijd al sterk vertegenwoordigd in deze regio. Een aantal van deze bedrijven heeft zich ontwikkeld tot toonaangevend bedrijf in Nederland of zelfs tot wereldwijd opererend bedrijf. De inspanningen van overheden om toeristen naar onze regio te krijgen, hebben nieuwe bedrijvigheid opgeleverd zoals fantastische b&b accommodaties en mooie recreatiebedrijven. Bovendien is er gewerkt aan een goede infrastructuur over de weg , het water en de kabel en daar hebben we veel profijt van”. De economische groei zal volgens Wim doorzetten en hij verwacht zelfs over een aantal jaar weer krapte op de arbeidsmarkt. Met veel enthousiasme gaat Wim de komende tijd aan de slag voor ondernemend Dongeradeel.

 

Fotografie Jan Beets

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement