Ondernemend Friesland nieuws

Winkelcentrum Zaailand volop in beweging

Winkelcentrum Zaailand volop in beweging

‘Wie mooi wil zijn, moet...’, dat geldt in zekere zin ook voor de ondernemers van het winkelcentrum Zaailand. Nieuwe gevels, een verdubbeling van het winkeloppervlak en een eigentijds interieur; het centrum ondergaat sinds april een ingrijpende make-over. Uniek aan deze enorme renovatie is dat de winkels gewoon open blijven.

Hoe renoveer je een winkelcentrum, Zonder de deuren dicht te gooien? “Kwestie van een goede bouwlogistiek”, antwoord projectleider Balster Topper van aannemersbedrijf Van Wijnen. “Stap voor stap vernieuwen we het centrum. Hierdoor kunnen we het open houden. Dit vraagt natuurlijk om een goede afstemming. Wat doe je wanneer en hoe zorg je ervoor dat het Zaailand aantrekkelijk blijft?”

 

In die missie lijkt de aannemer geslaagd. De roltrappen rollen, de lift werkt en alle winkels hebben de deuren open. Wel is het rustiger dan voorheen. Edith Copini, voorzitter van de ondernemersvereniging Zaailand: “We missen de aanloop van de parkeergarage. Er zijn  zelfs mensen die denken dat we dicht zijn. Integendeel. Het winkelt hier nog net zo goed als altijd. Koel in de zomer, droog in de herfst en warm in de winter. Wat wil je nog meer.”

 

Facelift

Momenteel ondergaat het westelijke deel van het winkelcentrum een facelift. De ronding aan de pleinkant is grotendeels al verwijderd. Daar komt straks het nieuwe Fries Museum te staan. Topper: “Dit werk is in juni klaar. Daarna vernieuwen we de gevels aan de kant van het Wilhelminaplein, het Ruiterskwartier en de Friesland Bank. Hier realiseren we nieuwe appartementen.”

In maart 2010 start de uitbreiding van het centrum richting de Wirdumerdijk. Tegelijkertijd wordt de aankleding aan de binnenzijde aangepakt. Topper: “Met een nieuwe natuurstenen vloer, nieuwe plafonds en transparante entrees krijgt het centrum een luxe en frisse uitstraling.”

 

The Sting

Als in 2011 de renovatie volledig is afgerond, is de Leeuwarder binnenstad een nieuw modern winkelcentrum rijker. Copini licht alvast een tipje van de sluier op. “Het winkeloppervlak wordt verdubbeld. Naast ons komt The Sting, een winkel van drie etages. Maar ook de Xenos wordt onderdeel van het winkelcentrum. Het centrum is nu al een unieke winkelplek, maar over twee jaar is het écht een begrip

in het Noorden.”

 

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief van het project Nieuw Zaailand.

 

Bron: Nieuw Zaailand

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement