Ondernemend Friesland nieuws

WolKomPas voor toeristen in Lemmer

Toerisme is een van de kurken waarop de lokale economie in Lemmer drijft. Het is dan ook van wezenlijk belang dat de (verblijfs)toeristen zich in Lemmer niet alleen welkom, maar ook gewaardeerd voelen. Een nieuw initiatief, om blijk te geven van die waardering, is de WolKomPas. Voor slechts € 10,00 wijst de WolKomPas bezoekers de weg naar speciale arrangementen en aanbiedingen bij winkeliers, musea en andere recreatieve voorzieningen in Lemmer en omstreken. De WolKomPas is niet persoonsgebonden. Hele families kunnen een maand lang gebruik maken van de WolKomPas en er haar voordeel mee doen.

Beschikbaar

De WolKomPas wordt vanaf 1 april 2014 aangeboden bij hotels, jachthavens, campings en VVV’s in en rond Lemmer. Maar ook bij de deelnemende winkels ligt een aantal passen op voorraad, zodat de toerist niet de winkel uit hoeft om eerst ergens anders een WolKomPas aan te schaffen. Uiteraard is de WolKomPas ook online te bestellen.

De WolKomPas krijgt namelijk een eigen meertalige (mobiele) website. PR in binnen- en buitenland en materialen in de winkels en bij verkooppunten wijzen toeristen op het bestaan van de WolKomPas.

 

Extra geld voor activiteiten

Vanuit de opbrengst van de WolKomPas vloeit gezamenlijk ruim 30% naar de ondernemers en de  Ondernemersvereniging Lemmer (OVL). De opbrengst wordt door de OvL ingezet voor extra activiteiten en/of voorzieningen in het dorp, waardoor het voor de toerist nog leuker wordt naar Lemmer te komen. 

Het initiatief wordt daarom mede gedragen en ondersteund door de OvL, VVV Lemmer en de gemeente.

 

Gemeente investeert mee

Het college van B&W van de gemeente De Friese Meren weet hoe belangrijk toerisme is voor de regio. “Wij ondersteunen de WolKomPas dan ook van harte. Het is goed dat er gezamenlijke initiatieven ontstaan, die het toerisme een extra impuls kunnen geven. Daarnaast zijn wij erg ingenomen met het feit dat de bijdrage vanuit de gemeente als het ware wordt ‘terugbetaald’, doordat een behoorlijk deel van de opbrengst beschikbaar komt voor extra activiteiten”, aldus wethouder Van der Pal, portefeuillehouder Recreatie en Toerisme.

 

WolKomPas is haalbare kaart

In het kader van het haalbaarheidsonderzoek, onder meer ten behoeve van de bijdrage vanuit de gemeente, is in eerste instantie een 40-tal ondernemers benaderd, waaronder hotels, jachthavens, campings en uiteraard winkeliers. Ruim 95% daarvan heeft aangegeven te willen deelnemen aan de WolKomPas.

 

Bernadien de Waaij-Bijlholt, voorzitter van de OvL begrijpt wel waarom. “Van wat ik om me heen hoor, komt dat enthousiasme vooral, omdat de WolKomPas, naast klanten in de winkel, geld oplevert voor extra activiteiten in het dorp. En de investering voor het deelnemen aan de WolKomPas is door het grote aantal deelnemers en de bijdrage van de gemeente tot een minimum beperkt”.

 

Communicatie- en marketingbureau Get it Across BV uit Lemmer is verantwoordelijk voor de exploitatie van de WolKomPas en is tevens het directe aanspreekpunt voor de ondernemers. Directeur Berto Fijn van Draat: “De positieve reacties en de vele toezeggingen om te participeren maken dat we met elkaar vol enthousiasme aan de slag gaan, zodat we klaar zijn, wanneer ‘het nieuwe seizoen’ begint.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement