Ondernemend Friesland nieuws

Zandsculpturen Festival Friesland wederom in Sneek

Zandsculpturenfestival Sneek 2014 Hollywood

Nederlands Kampioenschap Zandsculpturen. 

Het Zandsculpturen Festival Friesland, dat vorig jaar bijna 50.000 bezoekers naar Sneek trok, is ook in 2014 neergestreken in de Friese Waterpoortstad. Ruim 800.000 kilogram zand is getransformeerd tot vele personages uit klassiekers, maar ook recentere films, Want het thema van dit jaar is “Hollywood”. Het festival is dagelijks geopend tot eind september. “Het festival is groter, beter en interactiever dan vorig jaar” aldus festival manager Mathijs Slomp. “We hebben erg veel leuke ideeën van onze bezoekers ontvangen, en daar hebben we mooie dingen mee gedaan.”

Nederlands Kampioenschap

De top van de Nederlandse Zandsculptuurwereld was begin juni van de partij om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Zandsculpturen. Het Kampioenschap maakte onderdeel uit van het Zandsculpturen Festival. Naast het kampioenschap, waarbij de Nederlandse deelnemers streden om de titel, nemen ook professionele zandsculptuurbouwers uit diverse andere Europese landen aan het festival deel. Binnen het thema “Hollywood” hebben ruim 20 professionals werkelijk prachtige zandsculpturen gefabriceerd, die variëren van 1 tot wel 7 meter hoog!

 

Vanaf juni tot en met september 2014 vinden in Sneek voor de tweede maal de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculpturen plaats

Interactief

Bezoekers kunnen ook zelf met de handen en voeten in het zand op een interactieve wijze, door bijvoorbeeld het bijwonen van live-demonstraties en het volgen van workshops. Tevens worden Friese scholen uitgenodigd om mee te doen met een heuse ontwerp-wedstrijd, en heeft het publiek via Social Media inspraak gehad in de te bouwen kunstwerken. “Dit interactieve gedeelte spreekt het publiek enorm aan” zegt de in Friesland geboren en getogen organisator Alec Messchaert, “op ons festival in Engeland dat vorig jaar 100.000 bezoekers trok, waren de interactieve aspecten van het festival bijzonder populair voor jong en oud!

 

Het Zandsculpturen Festival werkt nauw samen met de ondernemers in Sneek. Zo worden de professionele kunstenaars door de Sneeker Horeca gastvrij “geadopteerd”, en zullen er diverse gezamenlijke promotie acties op touw worden gezet. Petra Miedema van Sneek Promotion is enthousiast: “Watersportstad Sneek leeft in de zomer volop: het zandsculpturen-festival is dan ook weer een welkome aanvulling op het zomerprogramma”. Ook Joris Hagting van Hotel restaurant de Daaldersplaats is enthousiast. Net als vorig jaar voorzien wij de bezoekers van een hapje en een drankje tijdens het evenement.

 

Voor verdere details en activiteiten check  de website www.zandsculpturenfriesland.nl

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement