Ondernemend Friesland nieuws

Zoontjes slaan eerste paal Parodontologie Praktijk Friesland

Siegfried (6) en Max (7) hebben vrijdag 11 december de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand van de Parodontologie Praktijk Friesland (PPF). De zoontjes van de twee parodontologen Lodewijk Gründemann en Melle Vroom gaven zo het officiële startsein voor de nieuwbouw op de Bredyk (tussen tegelzetter Feikema en McDonald’s) in Goutum.

 

“We laten een nieuw pand neerzetten omdat ons huidige onderkomen aan de Noordersingel te krap is geworden”, vertelt Melle Vroom. “Het pand is weliswaar prachtig - het is immers honderd jaar oud - maar het is vanwege de groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt praktisch gezien niet langer geschikt. Onze klanten begonnen ook te klagen over de bereikbaarheid, over de files en het parkeren. Dus moesten we wel iets ondernemen om een betere service te verlenen. Toen zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.”

 

De Parodontologie Praktijk Friesland (opgericht in 1995) is een tandheelkundige verwijspraktijk. Behandelingen op het gebied van het tandvlees, het steunweefsel rond gebitselementen en implantaten die te complex zijn voor de tandartsen en mondhygiënisten, worden doorverwezen naar de praktijk van Gründemann en Vroom. Zij zijn de enige erkende parodontologen in de provincie Friesland. Daarnaast werken er ook nog mondhygiënisten.

 

Evelien Walstra van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden is blij dat de eerste paal voor het nieuwe onderkomen eindelijk in de grond zit. “Vandaag is het exact drie jaar geleden dat we de eerste verkennende gesprekken met elkaar hebben gevoerd”, vertelt zij. “Het bleek al met al nog een lastige klus om een geschikte locatie voor de praktijk te vinden, maar ik ben blij dat het is gelukt. Deze praktijk heeft een regionale functie voor heel Friesland en we mogen er best trots op zijn dat ze ervoor hebben gekozen om in Leeuwarden te blijven.”

Hoewel het vanwege de regelgeving niet eenvoudig was om in Leeuwarden een geschikte locatie te vinden, hebben Melle Vroom en Lodewijk Gründemann geen moment overwogen de provinciale hoofdstad te verlaten. “We zitten hier goed en lekker centraal. En straks staat ons nieuwe pand vrijwel aan de snelweg. Op die manier zijn we makkelijker bereikbaar. We hadden al eerder ons oog op die plek laten vallen, maar toen ging het nog om het gehele stuk grond. Dat was voor ons te duur. Later kwam de helft van de beschikbare grond vrij en toen hebben wij meteen toegehapt.”

De verwachting is dat het nieuwe onderkomen – een ontwerp van architect Marten Atsma uit Oenkerk – volgend jaar oktober in gebruik kan worden genomen. Het pand wordt 14 bij 32 meter en krijgt twee lagen. Veenstra Bouw klaart de klus. Vroom: “We zullen verheugd zijn als we er eindelijk in zitten. Het heeft dan lang genoeg geduurd.”

 

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement