‘Flexibele mobiliteit heeft de toekomst’

Hoe gaat het met de autoverhuur in deze tijd?

Je merkt in coronatijd dat mensen minder onderweg zijn, dus dat heeft invloed op de autoverhuur. Ook straks na het wegvallen van de maatregelen zullen er denk ik blijvende veranderingen zijn. Mensen blijven vermoedelijk meer thuiswerken dan voor de pandemie. Het zou me niet verbazen als mensen in het verlengde daarvan ook eens naar die twee auto’s op de oprit kijken. Is dat nog wel nodig? Kan er niet eentje weg?

Als mensen daartoe besluiten kan het huren van een deelauto een mooi alternatief zijn. Voor een huurder staat er dan een auto van ons in de buurt die je via de Friesland Lease app kunt reserveren en gebruiken. Zo heb je altijd een eigen auto tot je beschikking op de momenten dat het jou uitkomt. Een auto zonder abonnementskosten, want je betaalt per rit en er zijn geen onderhouds- en verzekeringskosten. Bovendien creëert het weer wat extra ruimte op de oprit. Er is sowieso een tendens gaande dat mensen niet meer per se een fiets, scooter of auto in bezit hoeven hebben. Lease, flexlease, shortlease of deelauto worden steeds gebruikelijker.

Nog andere opvallende ontwikkelingen?

Friesland Lease hecht veel belang aan duurzaamheid en dat geldt ook voor Friesland Huur. Er worden veel elektrische personenauto’s verhuurd. We hebben elektrische Volkswagens, Opels, maar ook het huren van een Tesla is mogelijk. Ook hebben we elektrische bedrijfswagens in het assortiment, maar je ziet dat in die sector nog minder vaak voor een elektrische optie wordt gekozen. Dat gaat wel bijtrekken. Ik denk dat het voor bedrijven ook echt een uitkomst kan zijn. Als een ondernemer twijfelt over de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto, kunnen ze er bij ons eerst eentje huren om te kijken of het voor ze werkt.

Wat onderscheidt jullie van anderen?

We hebben een groot wagenpark, dus er valt veel te kiezen. We hebben nette goed onderhouden auto’s en altijd recente modellen. Auto’s van ons zijn eigenlijk nooit ouder dan twee jaar. Naast personenauto’s en bedrijfswagens bieden we ook verhuisbussen aan. De beoordelingen die klanten op onze website achterlaten zijn zonder uitzondering positief. We zoeken altijd een oplossing als mensen met een vraag bij ons aankloppen. In de verhuur moet heel veel ad hoc gebeuren. Dat vind ik zelf ook het mooie aan ons werk. Er komt een vraag en er moet binnen no time een oplossing zijn. Als we een klant dan tot tevredenheid hebben kunnen helpen, blijft dat mooi om te zien. Ook na de bijna 25 jaar dat ik in dit werk bezig ben. Ik vind het ook een compliment richting ons hele team. Van de schoonmakers, tot de hikers en de mensen aan de balie, we doen het met ons allen.

Delen via

Vergelijkbare berichten