Ondernemend Friesland nieuws

NOM, Doefonds Fryslân en SHIFT Invest investeren in agritech bedrijf Mastiline

Mastiline verhuist naar Heerenveen

Het bedrijf Mastiline sluit Series-A investeringsronde met de NOM, Doefonds Fryslân, Shift Invest en management. Partijen trekken samen op en bieden Mastiline naast een passende kapitaalinjectie toegang tot hun netwerk en kennis. Het bedrijf verhuist naar Heerenveen en vestigt zich derhalve in de nabijheid van de Dairy Campus.

Uierontsteking

Mastiline heeft een oplossing voor één van de grootste problemen voor de melkveehouder. Uierontsteking (mastitis) is een grote kostenpost voor de boer. Als dit in een veel vroegere fase nauwkeurig gemeten kan worden (subklinisch), is het mogelijk om te voorkomen dat de koe ziek wordt. De gezondheid van de hele kudde zal hierdoor verbeteren en daarmee de productiviteit. Daarnaast zal het gebruik van antibiotica kunnen worden teruggebracht. De technologie maakt het mogelijk om in-line (in de stal en zonder tussenkomst van een extern laboratorium), het zogenaamde celgetal te meten. De meetmethode kan bijvoorbeeld geïntegreerd worden in melksystemen en melkrobots.

 

Robotisering

Evert van de Werfhorst, CEO van Mastiline: “Wij geloven in het toepassen van sensoren om bedrijfsprocessen te verbeteren. In de melkveehouderij wordt een grote slag gemaakt in robotisering, met name in het arbeidsintensieve melk-proces. Door toepassing van melkrobots heeft de boer minder contact met zijn dieren. Mastiline biedt een oplossing om de gezondheid van dieren automatisch te volgen, waardoor de boer nog verder wordt ontzorgd en de efficiëntie van de bedrijfsvoering wordt verbeterd.”

 

NOM

Ruud van Dijk, Investment Manager van de NOM: “We kwamen in contact met Mastiline via Evert van de Werfhorst en Anna Farrenkopf. Eerder hadden wij met hen het bedrijf Capilix opgezet. Mastiline vertoont hier veel raakvlakken mee en wordt door mij ook gezien als een startup met een zeer interessante innovatie en internationale groeipotentie. Typisch een bedrijf waar wij graag met groeifinanciering in investeren. We adviseerden Mastiline te verhuizen naar Fryslân omdat daar een uitstekende infrastructuur aanwezig is voor startups als Mastiline. Dit gecombineerd met het groeikapitaal dat in deze financieringsronde door de investeerders beschikbaar wordt gesteld, was voor Mastiline dan ook bepalend om naar Heerenveen te verhuizen”.

 

Doefonds Fryslân

Diederik Jongema, Investment Manager van Doefonds Fryslân: “Doefonds Fryslân is trots een bedrijf als Mastiline de mogelijkheid te kunnen geven om zich vanuit een dairy gedreven regio verder te ontplooien. Daarbij heeft Mastiline een oplossing in handen die melkveehouders de mogelijkheid geeft de gezondheid van de dieren optimaal te volgen en daarmee, buiten dat het kostenverlagend werkt, ook het dierenwelzijn verbetert. “

 

Bram Ledeboer, Partner van SHIFT Invest: “Mastiline biedt een oplossing voor een groot probleem in de dairy sector wereldwijd. Mede via onze partners, waaronder Rabobank en Wageningen UR, kunnen wij toegang bieden tot een groot netwerk. Wij zijn verheugd ook aan te kondigen dat Evert van de Werfhorst en Anna Farrenkopf via IZER mee investeren en aan boord zijn gekomen als aandeelhouder.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement