Ondernemend Friesland nieuws

Octras uit Sneek sluit eerste cybercrime-polis van De Goudse Verzekeringen

Octras uit Sneek sluit eerste cybercrime-polis van De Goudse Verzekeringen

Ondernemers in het mkb hebben steeds vaker te maken met cybercrime. Als eerste Nederlandse verzekeraar heeft De Goudse hiervoor een oplossing geïntroduceerd. De eerste polis is afgesloten door advieskantoor Octras uit Sneek, voor webwinkel Led Lamp Specialist uit Wolvega. ‘Grote bedrijven hebben het vaak wel goed geregeld, maar voor kleinere bedrijven was er tot nu toe nog geen oplossing. Terwijl ook voor hen de gevolgen van cybercrime enorm kunnen zijn’, aldus Wilhelm de Haas van Octras.

MKB vaker slachtoffer
Ransomware, DDos-aanvallen, phishing mails… de media berichten er bijna dagelijks over. Grote bedrijven hebben zich vaak goed beveiligd. Daardoor richten criminelen zich steeds meer op het mkb. Met alle gevolgen van dien, van het uitlekken van privacygevoelige informatie tot complete stilstand van de onderneming. Tot nu toe konden kleinere bedrijven zich hiervoor niet verzekeren. Daarin is verandering gekomen nu De Goudse een cybercrime-product heeft geïntroduceerd, dat overigens meer biedt dan alleen een verzekering maar vooral ook helpt om cybercrime te voorkomen en de gevolgen te beperken.

 

Risico-inventarisatie en preventie
De cyberoplossing van De Goudse is beschikbaar voor ondernemers die een risico-inventarisatie laten uitvoeren door een Erkend MKB-adviseur. Het product heeft geen polisvoorwaarden maar één A4 met spelregels. Er is nadrukkelijke aandacht voor preventie. De ondernemer kan de cyberpolis alleen afsluiten als hij de aangegeven maatregelen voor het voorkomen van cyberrisico’s opvolgt en speciale beveiligingssoftware installeert. Als het dan toch fout gaat, helpt De Goudse met het herstellen van de schade. En als dit niet mogelijk is, vergoedt De Goudse de schade, tot het verzekerde bedrag.

 

Eenvoudig te overtuigen
Volgens Wilhelm de Haas van Octras, die de eerste polis heeft afgesloten voor webwinkel Led Lamp Specialist uit Wolvega, was het niet moeilijk om de klant te overtuigen. ‘Mensen snappen dat als zelfs de FBI en de NASA met cybercriminaliteit te maken hebben, zij ook het slachtoffer kunnen worden. Het is net als met brand: de kans is klein, maar als het je overkomt, heb je een groot probleem. Ik vraag altijd: wie heeft het gele hesje aan, wie komt er in actie als er iets fout gaat? Daar heeft men vaak niet over nagedacht. Wat deze klant met name aansprak was de ondersteuning van een Nederlandstalige helpdesk. Wij zijn er blij mee dat er eindelijk een cyberoplossing is voor kleinere bedrijven en zijn hierover in gesprek met nog meer relaties.’

Fotobijschrift: Octras sloot de eerste polis voor webwinkel Led Lamp Specialist. V.l.n.r. Gerard Knorren (Octras), Theo Nijenbanning (Led Lamp Specialist), Wilhelm de Haas (Octras) en Loes Nijenbanning (Led Lamp Specialist).

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement