Ondernemend Friesland nieuws

Oké-PC: Meer dan alleen oké voor uw PC

Oké-PC: Meer dan alleen oké voor uw PC

Een techneut in hart en nieren noemt hij zichzelf. Ook precies de reden waarom directeur Ronald Zijlstra een bedrijfsleider heeft aangesteld bij Oké-PC. Zo kan hij zichzelf volledig richten op recente ontwikkelingen en het bedenken van nieuwe producten en ideeën. Zijlstra: “Ik vind het fascinerend om apparaten voor je te laten werken. Dat het doet wat het moet doen en daarmee ook praktisch van nut is.”

Vanuit die fascinatie startte Zijlstra Oké-PC in 1994 als tweedehands computerwinkel in Burgum.  Daar kwam al snel een technische dienst bij voor ondersteuning en reparatie bij particulieren, bedrijfsleven en in het onderwijs. De wereld van het internet en computers groeide in die tijd snel en Oké-PC groeide mee. Vandaag de dag is er nog een tweede vestiging in Dokkum en werken er in totaal 25 mensen.

 

Oké-groep

Oké-PC heeft sinds de oprichting het accent behoorlijk moeten verleggen. Het draait al een tijd niet meer alleen om het verkopen van computers. “In 1994 was het nog speciaal om een computer te kopen, nu kun je er bij wijze van spreke op elke straathoek wel eentje halen. Computers gaan nu ook veel langer mee als in de begintijd”, geeft Zijlstra aan. “We zijn ons daarom veel meer bezig gaan houden met systeem- en netwerkbeheer en hebben daarnaast een telecomafdeling. Oké-PC is nu onderdeel van de Oké-groep, waar we ook Oké-IT-services en Oké-telecom hebben ondergebracht.”

 

“Op dit moment zie je vooral dat er steeds meer vraag komt naar goeie beveiliging van de systemen”, gaat Zijlstra verder. “Helemaal met de Wanna Cry ransomware aanvallen die de laatste tijd zo in het nieuws zijn. De bewustwording op dit gebied groeit. Hoe voorkom je een datalek? Wat moet ik doen als mijn systeem wordt aangevallen? Wij geven daarin advies en kunnen dit voor bedrijven in beheer nemen.”

 

VoIP heeft de toekomst

Voor de telecomafdeling ligt er de komende tijd waarschijnlijk ook extra werk in het verschiet omdat vaste telefonie via een ISDN-verbinding vanaf 1 september 2019 niet meer mogelijk is. Zijlstra: “Veel bedrijven maken nog steeds gebruik van het ISDN-netwerk. Wij helpen bedrijven over te stappen naar VoIP-telefonie. Behoud van telefoonnummer is daarbij geen issue en uiteindelijk biedt VoIP ook veel meer extra voordelen ten opzichte van het oude netwerk.”

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement