Ondernemend Friesland nieuws

Omrin Estafette geeft actief invulling aan circulaire droom

Omrin Estafette geeft actief invulling aan circulaire droom

Kringloopwinkel Omrin Estafette gaat op de nieuwe locatie in Leeuwarden een conceptstore in de vorm van een Recycle Boulevard creëren. Het wordt een kringloop ‘plus’, waar actief inhoud wordt gegeven aan de visie van Omrin op het gebied van circulaire economie (het streven naar gesloten kringlopen). Dit betekent dat spullen niet meer als afval worden gezien maar als grondstof voor een nieuw product. Zo  wordt de levensduur van één of meerdere producten aanzienlijk verlengd.

Upcycling

Achter de schermen is men bij Estafette al jaren bezig met upcycling*, zelfs toen het nog niet zo ‘hot’ was als nu. Peter Kuipers knapt al 17 jaar oude meubelen op bij de kringloopwinkel. “Nadat ik thuis kwam te zitten, heb ik gesolliciteerd bij Omrin. Met de Kunstacademie als achtergrond vroeg Estafette me waar ik goed in was. Het opknappen van meubelen, daar kon ik mijn creativiteit in kwijt. Het begon in een hokje achterin de winkel met kleine dingen zoals vogelhuisjes of een poppenkast en een krukje. De laatste jaren pikken we ook steeds grotere spullen uit de winkel om een transformatie te ondergaan. We kiezen vooral stukken die niet verkocht worden omdat ze een beetje beschadigd of niet hip genoeg zijn of die te lang in de winkel staan. Mijn collega zorgt voor het technische opknapwerk en ik voor een nieuw uiterlijk. Of we combineren twee oude items tot een nieuw meubelstuk. De groep collega’s wordt steeds groter en ons werk wordt steeds zichtbaarder. In het nieuwe pand komen open ateliers. Heel fijn om mensen echt te kunnen laten zien wat wij doen”

 

*Upcycling is een middel waar oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is en vaak zelfs mooier dan voorheen. Het ‘afval’ zou normaal gesproken bij het grofvuil worden gezet, maar krijgt nu een nieuwe functie met een hogere duurzaamheid. Het bespaart geld en het spaart het milieu. Het is dus niet alleen heel erg trendy en goed voor de portemonnee, maar ook nog eens milieubewust. Twee vliegen in één klap!

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement