Ondernemend Friesland nieuws

“Ondernemend Friesland reduceert CO2 en kosten via het Duurzaam Elfsteden Collectief”

Robbin Elzinga van RoXa en Arno Feenstra van minder.nl

Klimaatverandering en duurzame energie zijn wereldwijde actuele thema’s. Zonnecentrales produceren nu goedkoper energie dan energie opgewekt met fossiele brandstoffen. In vijf jaar tijd zijn de kosten van duurzame opwek substantieel gedaald. Daarnaast is de verkoop van elecktrische fietsen en auto’s exponentieel gestegen. In Nederland en ook binnen Friesland zijn ambitieuze doelstelling voor CO2 reductie van bedrijven geformuleerd. Veel ondernemers vinden het lastig om te bepalen hoe zij op een kosten effectieve wijze een bijdrage kunnen leveren. Hier ligt dus nog een mooie uitdaging.

Juist voor Bedrijven liggen er op dit moment veel kansen om zowel kosten als CO2 te besparen!

Zo zijn de kosten van een 100% groen energiecontract voor een gemiddelde MKBér tegenwoordig vaak goedkoper dan een regulier grijs contract . Ook het fiscale klimaat biedt veel voordelen voor een zakelijke elektrisch vervoer oplossing.

 

Waarom nu?

De Elfstedentocht is een event wat al jarenlang de verschillende steden, inwoners en bedrijven met elkaar verbind. Nederland en ook Friesland heeft ambitieuze CO2 reductie doelstellingen gesteld. Op dit moment zijn deze doelstellingen nog niet gerealiseerd. Om een grote stap te maken qua CO2 reductie door bedrijven in Friesland is verbinding tussen de bedrijven noodzakelijk. De Friese ondernemers Robbin Elzinga van RoXa en Arno Feenstra van Minder.nl tijd was om in actie te komen. Tezamen met Friesland Lease, ZWF ontwerp en Sungevity hebben zij een actie georganiseerd om in de periode rondom de fiets Elfstedentocht het Friese bedrijfsleven te mobiliseren om gezamenlijk de CO2 footprint te reduceren.

 

Hoe deel te nemen? www.duurzaamelfstedencollectief.nl

  1. Kies voor een 100% groen energie aanbod:

Als ondernemer kunt u kiezen voor een 100% groene mix of 100% friese wind contract. Het gas is een bosgecompenseerd gas product. Uw leverancier compenseert de CO2 uitsoot van uw gas door bos aan te planten of te beschermen.

  1. Profiteer van Gratis zakelijke Zonne energie scan

Als ondernemer ontvangt u een vrijblijvend advies over de mogelijkheden van energie en kosten besparing via een zonnedak oplossing. Bij aanschaf ontvangt de ondernemer flinke korting van 250.

3.Profiteer van een scherp Greenlease fiets of auto aanbod

Om ondernemers zelf het gevoel van elektrisch rijden / fietsen te laten ervaren biedt FrieslandLease ondernemers gratis advies en korting op de Leaseprijs van het elektrische voertuig.

  1. CO2 verlaging via zakelijke drukwerk

Drukwerk is een grote vorm van vervuiling. ZWF Ontwerp helpt de ondernemers haar informatie online geschikt te maken. De ondernemers ontvangen korting op het ontwerp van hun nieuwe website.

 

Het aanbod is Online beschikbaar vanaf nu tot en met 31 mei 2016. Wilt u liever een persoonlijk advies? van 10 tot en met 21 mei is het Elfsteden Collectief aanwezig met een stand in de verschillende elfsteden plaaten zie voor de locatie en data op de website.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement