Ondernemend Friesland nieuws

Record aantal Ondernemende Friese mbo’ers presenteren bedrijven in Winkelcentrum Zaailand

Marktdag Jong Ondernemen MBO Friesland

Het Winkelcentrum Zaailand wordt op vrijdag 25 november voor de vierde keer gevuld met jonge ondernemers. Naast de reguliere winkels zullen er zo’n 23 kramen staan die bemand worden door student ondernemers uit heel Friesland. Dan presenteren de ondernemers hun producten voor het eerst aan winkelend publiek op de regionale marktdag van Jong Ondernemen, de stichting die onderwijs en bedrijfsleven dichterbij elkaar brengt.

Ondernemen leer je niet uit een boekje. Dat leer je door het te doen! Dat vindt Jong Ondernemen, de aanbieder van praktische ondernemerschapsprogramma’s voor het onderwijs. Een van de onderdelen van het programma Student Company is de marktdag, een voor iedereen toegankelijke verkoopdag waar de student ondernemers ervaren hoe ze hun producten en diensten het beste kunnen aanprijzen.

 

Unieke producten; een bekerhouderklem, een tassendrager, en bijzondere kalender

Vrijdag 25 november zullen maar liefst 23 student bedrijven van alle MBO opleidingen die Friesland rijk is (Friese Poort, Nordwin College en Friesland College) hun producten aanbieden in Winkelcentrum Zaailand te Leeuwarden. Grote publiekstrekkers dit jaar zijn onder meer: de bluetooth speaker, de magnetisch afkoppelbare oplader, en diverse handige en handgemaakte producten. Een prima dag om unieke aankopen voor Sinterklaas in Leeuwarden te doen!

 

Learning by doing: innovatieve producten en diensten

Jong Ondernemen is een stichting die vol enthousiasme en deskundigheid scholen al meer dan 25 jaar voorziet van praktische ondernemerschapsprogramma’s. Jongeren leren hun ondernemende kant kennen. Ze ontdekken en ontplooien hun talent en ontwikkelen een ondernemende houding. We geven ze een zetje op de steeds sneller veranderende arbeidsmarkt. Op zowel mbo- als hbo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun student company onder begeleiding van een docent en een ondernemer uit de omgeving. De studenten verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en hun product en zorgen voor een financieel overzicht. Daarbij brengen ze hun verkooptechnieken in de praktijk en gaan de strijd aan met hun concurrenten.

 

Prijsuitreiking en jurycriteria

De student ondernemers worden ieder jaar weer beoordeeld door een vakjury, bestaande uit diverse mystery guests. Om 16.00 uur zal wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden de drie geldprijzen uitreiken voor de studenten bedrijven die qua standinrichting, uitstraling en verkoopgesprekken het meest overtuigden.

 

De marktdag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Kom ook naar Winkelcentrum Zaailand aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden en ontmoet de jonge ondernemers! Voor meer informatie: Karen Vasbinder, coördinator Jong Ondernemen voor het MBO in Friesland.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement