Ondernemer in Achtkarspelen? Vul ook de Ondernemerspeiling in!

Dienstverlening

Al meerdere ondernemers vulden tot nu toe de vragenlijst in, waaronder Ale Procee, ondernemer en voorzitter van H&I Surhuisterveen: ‘Dienstverlening is een belangrijk thema. Dat kan voor de ondernemer het verschil maken in de keuze voor de vestigingsplaats van zijn bedrijf.’ Ondernemer en voorzitter van het Achtkarspelen Bedrijven Contact Margreet Mook vindt dat een gemeente open moet staan voor signalen van de ondernemers. ‘Neem als voorbeeld de toenemende vraag naar nieuwe bedrijfsgrond in Surhuisterveen. Ook dat valt onder dienstverlening.’

Naast dienstverlening bevat de Ondernemerspeiling vragen over regeldruk en de manier waarop ondernemers contact hebben met de gemeente.

Meten is weten

Wethouder Economische Zaken Harjan Bruining benadrukt het belang van de enquête. ‘Dagelijks zetten we ons in voor het ondernemersklimaat in Achtkarspelen. Met de aanbevelingen uit deze enquête kunnen we er straks nog een schepje bovenop doen.’

Resultaten onderzoek

De peiling maakt deel uit van het landelijk onderzoek ‘Waar staat je gemeente’. Ondernemers kunnen de vragenlijst tot en met 15 oktober invullen. De resultaten van de Ondernemerspeiling zijn eind 2017 beschikbaar en worden gepubliceerd op www.waarstaatjegemeente.nl. De uitkomsten gaan de gemeenten delen en bespreken met ondernemersverenigingen en deelnemers van de peiling.

Onderzoeksbureau

I&O Research voert de Ondernemerspeiling uit in opdracht van de gemeente Achtkarspelen. I&O Research is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat voor meerdere gemeenten in Nederland dergelijke peilingen uitvoert.

Delen via

Vergelijkbare berichten