Ondernemend Friesland nieuws

Noordoost Fryslân op werkbezoek naar Brussel

Samenwerking van ondernemers, overheid en politiek.

Op 22 en 23 april gaat een groep van ruim 50 bestuurders, ondernemers, zorgpartijen, het onderwijs en groen-blauwe partijen uit Noordoost Fryslân op werkbezoek naar Brussel. Het doel is om met elkaar en met vertegenwoordigers van de Europese Unie de opgaven voor de regio te bespreken, aan (kennis)netwerken te bouwen en Europese subsidiemogelijkheden te verkennen. Het werkbezoek draagt ook bij aan de invulling van de nieuwe samenwerkingsperiode ANNO-II 2016-2020.

Leefbare regio

De Agenda Netwerk Noordoost (ANNO)* is de agenda voor de regio. Vanaf 2016 gaat de tweede fase van start. De zes gemeenten uit de regio werken hierin samen met de provincie, ondernemers en maatschappelijk organisaties aan een leefbare regio. Er wordt volop gewerkt aan welke uitdagingen prioriteit wordt gegeven. Het is daarbij belangrijk om te kijken waar die regionale uitdagingen aansluiten bij Europese programma’s en netwerken. En waar mogelijkheden liggen voor Europese subsidie. Het werkbezoek aan Brussel levert hier een belangrijke bijdrage aan.

 

Kennismaking met Europa

De reis staat in het teken van ontmoeting, informatie halen en brengen en kennis en ervaringen delen. Op woensdagmiddag presenteren daarom vijftien organisaties zich middels een netwerkpresentatie. Dit zijn organisaties uit Noordoost Fryslân, België en Nederland die zich voorstellen en ingaan op hun ervaringen met Europa. Na de presentaties is er tijd om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Donderdag staat in het teken van een bezoek aan het Europarlement en ontmoetingen met de Europarlementariërs Jan Huitema (VVD, Landbouw- en Milieucommissie) en Bas Eickhout (Groen Links, onder andere Milieucommissie en Vervoer en Toerisme). Daarnaast wordt het Comité van de Regio’s bezocht waarin vertegenwoordigers van het lokale en regionale bestuur zetelen. Hier zal gesproken worden over het project Vital Rural Area waar regio Noordoost Fryslân leadpartner van was. Er wordt tevens gekeken naar vervolgmogelijkheden voor de regio.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement