Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemers in Súdwest-Fryslân gezocht voor werkzaamheden nieuwe Afsluitdijk

Ondernemers gezocht werkzaamheden nieuwe Afsluitdijk

De gemeente Súdwest-Fryslân werkt met verschillende partijen aan de verbetering van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de veiligheid van de Afsluitdijk en de waterafvoer vanuit het IJsselmeer naar de Waddenzee. Rijkswaterstaat begint in 2017 met het werk om de Afsluitdijk weer toekomstbestendig te maken. Hiervoor doet Rijkswaterstaat een aanbesteding. Het bedrijf dat de aanbesteding wint, zal in de regio naar bedrijven zoeken die mee kunnen doen aan de werkzaamheden. Deze werkzaamheden zullen bestaan uit weg- en waterbouwwerkzaamheden, grondverzetwerkzaamheden, renovatiewerkzaamheden sluizencomplexen en beheer en onderhoudswerkzaamheden.

Bidbook

De gemeente Súdwest-Fryslân wil graag dat de ondernemer in Súdwest-Fryslân de kans krijgen om hiervan te profiteren. Daarom maken zij een zogenaamd bidbook. Dit is een overzicht van de ondernemers in Súdwest-Fryslân met de belangrijkste bedrijfsinformatie. Wanneer Rijkswaterstaat het aanbestedingstraject voor de dijkversterking heeft doorlopen, kan de gemeente Súdwest-Fryslân de hoofdaannemer het bidbook aanbieden.

 

Bedrijfsinformatie

Van de ondernemers die in dit bidbook vermeld willen worden, ontvangt de gemeente Súdwest-Fryslân graag de informatie over uw bedrijf. Zoals bijvoorbeeld welk werk u kunt doen, welke machines u heeft, etc. Deze informatie kunt u invullen op de website van de gemeente Súdwest-Fryslân of vraag het invulformulier aan via afsluitdijk@sudwestfryslan.nl.

 

Planning

Dit jaar zet Rijkswaterstaat de aanbesteding van het werk aan de Afsluitdijk op de markt. In 2017 zal de aannemer starten met het werk. Als ondernemer kunt u dus nu al van meerwaarde zijn tijdens de voorbereidingsfase, maar ook tijdens de realisatie- en/of onderhoudsfase. De gemeente Súdwest-Fryslân wil het bidbook eind maart klaar hebben.

 

De gemeente Sudwest Fryslan is op zoek naar ondernemers in de gemeente voor werkzaamheden aan de nieuwe Afsluitdijk

Versterken Afsluitdijk

Rijkswaterstaat versterkt de dijk en de civieltechnische kunstwerken, zodat deze weer voldoen aan de veiligheidseisen. Hierbij houdt Rijkswaterstaat rekening met verwachte klimaatverandering en de daarbij behorende zeespiegelstijging. Het talud aan de zijde van de Waddenzee wordt vernieuwd, zodat het water dat tijdens zware stormen tegen de dijk beukt wordt afgeremd. Door deze dijkversterking is de Afsluitdijk minstens tot 2050 weer veilig.

 

De Nieuwe Afsluitdijk

Naast de werkzaamheden van Rijkswaterstaat ontwikkelt de regio vanuit het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk verschillende projecten op Kornwerderzand, zoals de vismigratierivier, het beleefcentrum en het verbreden van de sluis. Kijk voor meer informatie over deze projecten op www.deafsluitdijk.nl.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement