Ondernemend Friesland nieuws

Ondernemerssociëteit Kollumerland c.a.

Douwe van der Schaaf en Henk Schievink

“Gezelligheid met elkaar, een goede relatie met overheden en andere instanties en bovenal een duidelijke stem laten horen”, dat zijn de belangrijkste speerpunten volgens de duo-voorzitters Douwe van der Schaaf en Henk Schievink van Ondernemerssociëteit Kollumerland c.a. (OSK). De ondernemersvereniging kent circa 70 leden en bestaat dit jaar 25 jaar. Onlangs heeft de OSK een nieuwe website gelanceerd www.osk-kollumerland.nl om haar leden en belangstellenden nog beter te kunnen informeren over haar activiteiten.

Netwerkbijeenkomsten

Een keer of vier per jaar worden er boeiende bijeenkomsten voor de leden georganiseerd waarbij een bepaald thema centraal staat, een spreker wordt uitgenodigd of een bedrijfsbezoek wordt gepland. “Het doel van de bijeenkomsten is gezelligheid en verbinding zoeken met elkaar, informatie uitwisselen en kennis opdoen”, aldus Henk Schievink. In maart jl. hadden we bijvoorbeeld een spreker met als thema ‘De toekomst is al begonnen’, waarin een beeld werd geschetst hoe onze toekomst er over 10 à 20 jaar uit ziet. Leerzaam maar ook reden tot voldoende discussie onder de leden.

 

Gesprekspartner

Naast het netwerken vormt de OSK ook een gesprekspartner van de gemeente en kan zij haar stem laten horen in het periodieke Economisch Overlegplatform. In dat overleg worden belangrijke thema’s besproken als de bereikbaarheid van Noordoost Friesland, de digitale ontsluiting (glasvezelnetwerk) en recente economische ontwikkelingen. “De samenwerking met de gemeente Kollumerland is goed en het besef dat we Noordoost-Friesland samen op de kaart moeten zetten is duidelijk aanwezig”, aldus Douwe van der Schaaf. Daarom is de OSK ook aangesloten bij de Ondernemersfederatie Noordoost-Fryslân (ONOF): de koepelorganisatie voor alle ondernemersverenigingen in de hele regio.

 

Sleutel tot succes

Beide voorzitters besluiten: “De economische groei in Noordoost Friesland blijft achter ten opzichte van andere delen van ons land. Het is belangrijk om elkaar werk te gunnen en een netwerk om je heen te hebben, waarin je elkaar begrijpt en gemakkelijk contacten legt. Samenwerking tussen ondernemers in Noordoost Friesland is de sleutel tot succes”.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement