Ondernemend Friesland nieuws

Onderzoek draagvlak zonne-energie in Kollumerland c.a.

Zonne-energie Kollumerland

De gemeente Kollumerland c.a. doet onderzoek naar de mogelijkheden van het toepassen van duurzame energie in de gemeente. Er wordt specifiek gekeken naar zonne-energie en het draagvlak onder de inwoners. De vraag wordt voorgelegd hoe inwoners staan tegenover bijvoorbeeld een zonneweide of participatie bij een energie coöperatie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten van hogeschool Van Hall Larenstein uit Leeuwarden.

Onderzoek door studenten

Sinds begin februari zijn twee groepen studenten van hogeschool Van Hall Larenstein bezig met een onderzoek naar duurzame energie. Een groep werkt in opdracht van de gemeente Kollumerland c.a. en bij de andere groep is de opdrachtgever de ‘Enerzjy Koöperaasje Westergeast’ (EKW).

 

Opdracht gemeente

De gemeente Kollumerland c.a. wil uitvoering geven aan het collegeprogramma rondom duurzame energie. De studenten zijn gevraagd te onderzoeken wat mogelijke locaties zijn voor een zonneweide en hoe de bewoners staan tegenover zonne-energie.

 

Opdracht EKW

De ‘Enerzjy Koöperaasje Westergeast’ is opgericht om samen te werken aan betaalbare en duurzame energie in Westergeest. De studenten voeren voor hen een onderzoek uit naar het draagvlak onder de inwoners van Westergeest voor onder andere het afnemen van duurzame energie, het aansluiten bij de EKW en de interesse om het dorp te verduurzamen.

 

Uw mening is belangrijk!

Een belangrijk middel voor de studenten om een goed advies aan de opdrachtgevers te kunnen geven, is een enquête. Hierin wordt de mening van de inwoners gevraagd. In Westergeest brengen de studenten maandag 7 maart huis-aan-huis een enquête rond. Deze wordt op vrijdag 11 maart weer thuis opgehaald.

 

Op vrijdagmiddag en –avond 11 maart staan studenten bij de Jumbo en Poiesz in Kollum en de Spar in Kollumerzwaag om de bewoners van de gemeente Kollumerland c.a. te vragen naar hun mening. U kunt deze enquête ook digitaal invullen. Deze is hier te vinden op.

 

Bewonersavonden

De studenten organiseren ook een (bewoners)avond waarin dieper op bepaalde zaken ingegaan kan worden. In Westergeest is de bijeenkomst op woensdag 16 maart. De inloop is vanaf 19.00 uur, de start om 19.30 uur. De locatie is MFC De Tredder. Alle bewoners zijn welkom.  

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement