Ondernemend Friesland nieuws

Open dag: energieneutraal wonen in de Lindewijk

Waarom wachten met energieneutraal bouwen tot 2021 wanneer dit verplicht wordt, als het ook nu al kan? Delfsma Bouw & Ontwikkeling realiseert als eerste energieneutrale projectwoningen in de Wolvegaster Lindewijk. Zaterdag 7 oktober is er een open dag op de bouwlocatie.

Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden op de bouwlocatie komen kijken wat dit project biedt. Naast een stijlvolle vrijstaande of halfvrijstaande woning in de stijl van de jaren ‘ 30, is dat een uniek concept om volledig energieneutraal te wonen.

 

In de zomer koel, ’s winters warm

Delfsma Bouw & Ontwikkeling is onderdeel van de Betsema Groep. Bij de bouw van de woningen worden energiebeperkende maatregelen toegepast. Om het laatste stukje energiebehoefte in te vullen is er een samenwerking met Klimaatgarant. Met een warmtepomp, zonnecellen en warmteterugwinning wordt de woning energieneutraal. Klimaatgarant garandeert geen energieverbruik voor verwarming, ventilatie, koeling en tapwater. Directeur Jaap Betsema van de Betsema Groep: “Wel zo fijn als je weet dat de energieprijzen de afgelopen tien jaar zijn verdubbeld. Bovendien blijft je woning in de zomer heerlijk koel en is het in de winter behaaglijk warm”.

 

Niet wachten, maar bouwen

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuwe woningen energieneutraal zijn. “Waarom wachten tot 2021 als we nu al energieneutraal kunnen bouwen?”, zegt projectontwikkelaar Tjeerd Delfsma.  “Te veel betalen wil niemand, niet in 2021 maar ook nu niet. Alle maatregelen die over drie jaar moeten gelden, brengen wij nu al in de praktijk.”

 

Kopen of leasen

In samenwerking met Klimaatgarant kunnen de kopers van de woningen de benodigde installaties, zoals een warmtepomp, bodemwarmtewisselaar en zonnecellen, laten verwerken in de koopsom of zelfs leasen. Wie een leasecontract afsluit, is compleet ontzorgd. Verzekerd van een lage energierekening en vrij van onderhoudskosten.

 

Open dag

Tijdens de open dag wordt het project uitgebreid gepresenteerd. Ook zijn er specialisten op het gebied van energieneutraal wonen, financiën en de makelaardij. De open dag is in de pop-upstore van Mooi Wonen in Wolvega aan de Citroenvlinder/Kommavlinder (oostzijde boswal). Meer informatie is te vinden op:  Mooi Wonen in Wolvega, Betsema Groep,  Makelaardij Hoekstra.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement