Ondernemend Friesland nieuws

Or-Quest lanceert een nieuw concept

Vanwege de nauwe contacten die Or-Quest heeft met hogescholen en studieverenigingen bespeuren zij dat veel studenten op zoek zijn naar een bijbaan die past bij hun studie. Op dit moment hebben veel studenten van technische opleidingen bijbanen in hele andere branches zoals de horeca en de detailhandel. Or-Quest vindt dit een gemiste kans! Deze studenten willen graag al werkervaring opdoen in hun vakgebied en bedrijven willen graag een binding hebben met de scholen en studenten van opleidingen als bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Civiele Techniek, Bouwkunde en Elektrotechniek.

Technische bijbanen.nl
Or-Quest ziet hier kansen voor alle partijen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen en daarom hebben zij de website www.technischebijbanen.nl gelanceerd! Hier kunnen studenten op zoek naar een bijbaan die past bij hun studie en technische bedrijven kunnen vacatures plaatsen die passen bij dit concept! Daarbij valt te denken aan achterstallig teken- en engineeringswerk wegwerken, planningen bijhouden en aansturen of gewoon om een frisse wind door de organisatie te laten gaan!

 

Speeddate sessies

Om dit concept extra te stimuleren en om studenten en bedrijven met elkaar in contact te laten komen, organiseert Or-Quest vanuit dit concept twee keer per jaar een speeddate sessie. Bij een speeddate sessie kunnen studenten en bedrijven persoonlijk met elkaar kennis maken in vijf-minutengesprekken, om zo te onderzoeken of er een match is waarbij beide partijen iets voor elkaar kunnen betekenen. Dit wordt uiteraard gefaciliteerd door Or-Quest.

 

Or-Quest gelooft er in dat dit concept een vernieuwende en belangrijke stap is om de studenten te laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun studie in Noord Nederland. Tevens leggen zij hierdoor de verbinding tussen gemotiveerde studenten en geïnteresseerde bedrijven. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat innovatie en samenwerking in Noord Nederland gestimuleerd wordt.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement