Ondernemend Friesland nieuws

OsingadeJong bundelt krachten met XMPL

OsingadeJong bundelt krachten met XMPL

OsingadeJong in Makkum, de op twee na grootste educatief dienstverlener in Nederland en softwareontwikkelaar XMPL in Joure bundelen de krachten per 15 maart.

Beide Friese bedrijven kiezen voor de krachtenbundeling omdat de markt van de educatieve dienstverlening volop in beweging is. Zo komt de transitie van het traditionele boekenpakket naar digitaal leermateriaal in een stroomversnelling. ,,Door nu te kiezen voor deze samenwerking kunnen we de scholen in de toekomst nog beter faciliteren en ontzorgen’’, zegt directeur Hajo Osinga van OsingadeJong.

 

XMPL wordt opgenomen in de groepsstructuur van OsingadeJong. Directeur Jelle van der Meulen is ruim twintig jaar actief in de ontwikkeling van software voor het onderwijs. Hij  heeft zijn sporen verdiend in de softwareontwikkeling voor onder andere Noordhoff Uitgevers, de Iddink Group en van Eduroute/Edu-iX. Hij neemt naast Hajo Osinga en Elisabeth de Jong zitting in het OdJ-managementteam en behartigt de ICT-portefeuille. 

 

Onafhankelijke bedrijven

Beide bedrijven blijven actief handelen onder de eigen naam in de markt.

Met deze krachtenbundeling willen de twee bedrijven tegemoetkomen aan de toegenomen behoefte aan adequate en flexibele digitale dienstverlening vanuit schoolorganisaties.

 

XMPL gaat de huidige producten van OsingadeJong, zoals Bookmaster, software voor schoolorganisaties voor de leermiddelenvoorziening, verder ontwikkelen. Daarnaast wordt een volkomen nieuwe productlijn ontwikkeld, een stabiel platform, waarin digitale leermaterialen van alle aanbieders probleemloos ontsloten worden, en dat tevens goed is aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen. 

 

Het partnerschap met XMPL draagt bij aan een belangrijke versterking in de educatieve dienstverlening van OsingadeJong. ,,We zijn een relatief kleine speler, maar juist daardoor in staat om snel in te spelen op de wens van schoolorganisaties die graag zelf meer regie willen hebben op de organisatie van de leermiddelen.’’

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist