Ondernemend Friesland nieuws

PILOT PROJECT Randstad en Technicom start bij Friese bedrijven

Randstad en Technicom bundelen de krachten en starten per 13 september een nieuw opleidingstraject met de naam Productie Pro. Productiemedewerkers worden in een periode van 6 maanden opgeleid en ontvangen een erkent MBO-certificaat niveau 2.

Productie Pro is het antwoord op de grote behoefte aan geschoolde medewerkers op te arbeidsmarkt en kan worden gevolgd door zowel medewerkers in de industrie die nieuw instromen, als huidige medewerkers zonder (relevante) opleiding. De eerste lichting bestaat uit 8 deelnemers die werkzaam zijn bij twee Friese bedrijven, Lankhorst Engineered Products uit Sneek en SOPREMA BV uit IJlst. Op 13 september as starten zij hun opleiding op de locatie van SOPREMA BV in IJlst. Half maart ronden zij de opleiding af en zijn zij bij de twee bedrijven direct breder inzetbaar met hun nieuwe vaardigheden en hebben zij een erkent opleidingscertificaat op zak.

 

“Op onze fabriekslocatie in IJlst zien wij dagelijks dat processen veranderen en producten worden verbeterd waardoor wij een aangepaste inzet verwachten van onze collega’s. Medewerkers bij SOPREMA zijn vaak meerdere jaren in vaste dienst en hebben al hun kennis opgedaan op de werkvloer. Wij vinden het belangrijk dat deze kennis ook overeenkomt met de behoeftes van de arbeidsmarkt. Door middel van het Productie Pro programma van Randstand en Technicom bieden wij onze werknemers de kans zich te ontwikkelen en om hun kennis en kunde te koppelen aan een erkent MBO certificaat”, aldus Jelle Johan Hoomans, plantmanager bij SOPREMA BV.

 

Het traject is door Randstad en Technicom ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Het beginpunt is niet het soort opleiding maar juist de vraag welke werk- of vakvaardigheden er nodig zijn. Tijdens het opleidingstraject staat de beroepspraktijk centraal, de medewerker leert op zijn eigen werkplek. Door het koppelen van theorie- en praktijksituaties aan de eigen werkomgeving wordt de betrokkenheid en de motivatie vergroot.

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie