Ondernemend Friesland nieuws

+POWER boost in Leeuwarden voor werkzoekende 50-plusser

Werkzoekende 50-plussers zijn van harte welkom bij de +POWER boost, aanstaande dinsdag 7 juni op de vestiging van Randstad in Leeuwarden. Werkloosheid onder 50-plussers is hoog, 40% van de langdurig werklozen in Nederland is 50-plus. In Friesland staan 16.712 50-plussers als werkloos geregistreerd bij het UWV (UWV, februari 2016). Met het programma +POWER wil Randstad de perceptie over 50-plussers in positieve zin veranderen en werkzoekenden zelf zo goed mogelijk uitrusten voor betere kansen op de arbeidsmarkt. Tijdens de +POWER boost worden workshops gegeven gericht op het verbeteren van het profiel van 50-plussers en krijgt men inzicht in kansrijke vakgebieden. Tot en met 23 juni organiseert Randstad twaalf +POWER boosts door het hele land.

Tijdens de Leeuwardense +POWER boost kunnen bezoekers verschillende workshops volgen, waaronder een workshop van het UWV. Daarnaast is er gelegenheid om sollicitatiegesprekken te oefenen en kennis te maken met professionals in verschillende kansrijke vakgebieden. Door middel van meet & greets worden werkgevers en werkzoekenden aan elkaar gekoppeld.

 

Ook krijgen de 50-plussers desgewenst een professionele cv-check en kunnen zij een professionele foto laten maken voor hun LinkedIn profiel. Ook staan workshops over het gebruik van social media en ‘de kracht van ervaring’ op het programma. De workshop besteedt aandacht aan vooroordelen, (h)erkennen van de meerwaarde van 50-ers en helpt 50-plussers de eigen presentatie assertiever en duidelijker over de bühne te brengen.

 

+POWER

Via het programma +POWER benadrukt Randstad de kracht van 50-plussers. Het programma ging 25 mei van start in Den Haag met een +POWER run met bijna 200 deelnemende 50-plussers. Het totale programma loopt tot en met 23 juni. Bekijk de website voor een overzicht van alle programmaonderdelen van +POWER.

 

Vragen en aanmeldingen
Pers is van harte welkom aanwezig te zijn bij het evenement. Neem contact op met Marjoleine van Klaveren/Melvin Voskuijl, Bijl PR, tel (010) 284 29 29, randstad@bijlpr.nl.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement