Ondernemend Friesland nieuws

Pro XS verhuist naar duurzaam pand in Harlingen

Pro XS verhuist naar duurzaam pand in Harlingen

Pro XS gaat verhuizen. Het Friese bedrijf ruilt haar huidige pand in Franeker in voor een duurzaam bedrijfspand in Harlingen. Het nieuwe pand heeft een totale oppervlakte welke 4 maal groter is dan het huidige bedrijfspand. Tevens is er 10.000m2 bedrijfsterrein/opslagruimte beschikbaar en beschikt Pro XS op de nieuwe locatie over een eigen windturbine. De verhuizing is het antwoord van Pro XS op de toenemende vraag naar hun producten en diensten en op volledige CO2 neutrale productie.

De verhuizing van Pro XS staat gepland direct na de bouwvak en op dit moment wordt er hard gewerkt om het bedrijfspand gereed te maken. Commercieel manager Hans van der Meer licht toe: ‘we zijn nu bezig om ons nieuwe pand aan de Lange Lijnbaan duurzaam en toekomstgericht in te richten. We maken geen gebruik van gas en streven naar een volledig CO2 neutrale productie/werkwijze.  Alle bedrijfsmatige activiteiten gaan wij op deze manier volledig CO2 neutraal aanbieden aan onze klanten.’

 

Voor de nieuwe locatie is volgens Van der Meer niet zomaar gekozen: ‘wat natuurlijk uniek is, is dat we over een eigen windturbine beschikken. Door de bijzonder geschikte locatie aan de zeedijk in Harlingen kunnen we het maximale vermogen benutten. De windturbine wekt in totaal 2,6 megawatt aan stroom op, waarvan Pro XS slecht 0,5 megawatt nodig heeft voor haar bedrijfsvoering. Op dit moment wordt er onderzoek gedaan om deze overcapaciteit om te zetten in waterstof en aan te bieden aan diverse bedrijven.  Deze bedrijven zijn met name geïnteresseerd om waterstof te gaan gebruiken voor diverse transportdoeleinden (CO2 neutraal transport). De opbrengsten die hieruit voortvloeien zullen worden gebruikt voor het nog meer verduurzamen van onze faciliteiten en we willen tevens zelf gebruikmaken van de geproduceerde waterstof om ons huidige wagenpark energieneutraal te krijgen,’ aldus Van der Meer.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Juridisch specialist
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.