Ondernemend Friesland nieuws

Probo uit Dokkum winnaar Ondernemersverkiezingen Noordoost-Fryslân

Probo Dokkum Ondernemersverkiezing Noordoost Fryslan 2015

Tijdens een feestelijke avond zijn vrijdag 11 december in Old Dutch in De Westereen de prijzen uitgereikt voor de Sport- en Ondernemersverkiezingen in Noordoost-Fryslân. Na het tellen van de publieks- en jurystemmen zijn er in zeven categorieën sporters en ondernemers uit de regio in de prijzen gevallen. De verkiezing werd bij deze eerste editie georganiseerd door streekomroep RTV NOF in samenwerking met 24 Webvertising.

Onderneming van het jaar

De Ondernemersverkiezing was net als de verkiezingen bij de sporters verdeeld in drie categorieën. Tot Onderneming van het Jaar werd verkozen print- en beletteringsbedrijf Probo in Dokkum. Dit bedrijf versloeg de twee andere genomineerden in deze categorie Feenstra Transport in Damwâld en Koninklijke Damstra Installatietechniek in Driezum.

 

Ondernemer van het jaar

Ondernemer van het Jaar werd melkveehouder Reijer den Hartog in Kollum die daarmee Minke Schouten van camping It Dreamlân in Kollumerpomp en Symen Jellema van ZonnePort in Dokkum achter zich liet. Bij Starter van het Jaar ging de prijs naar Hinke Weening van Lunchhuis de Lauwers in Surhuisterveen. De andere genomineerden in deze categorie waren indoorspeelparadijs BomBi in Dokkum en online marketingbedrijf OpEinstein.nl in Kollum.

 

Sporters van het jaar

Bij de Sportverkiezingen gingen de prijzen naar voetbalvereniging SC Veenwouden voor Sportploeg van het Jaar, wielrenster Anouska Koster uit De Westereen werd verkozen tot Sporter van het Jaar en bij Talent van het Jaar ging de prijs naar veldrijder en mountainbiker Gosse van der Meer uit Surhuizum. Zij lieten daarmee achter zich Exhibitioncorps van Release Dokkum en voetbalvereniging VV Surhuisterveen bij de eerst genoemde categorie, kaatster Sjoukje Visser uit Ee en triatleet Trudy Veenstra uit Surhuisterveen bij de tweede categorie en Anna Griet Pompstra uit Westergeest (dressuur) en zwemmer Jacob de Roos uit De Westereen bij de laatst genoemde categorie.

 

De stemmen kwamen van een jury en het publiek. Na het tellen van het aantal publieksstemmen kon de jury net zoveel stemmen verdelen over de verschillende categorieën. Bijna 10.000 mensen hebben in de afgelopen weken een stem uitgebracht voor deze verkiezingen.

 

Nieuw jasje

De Ondernemersprijzen werden tot vorig jaar traditioneel gehouden aan de vooravond van het Concours Hippique in Dokkum in juni. Na zes edities kwam er vorig jaar een einde aan deze verkiezingen. ,,Wij vonden het zeer jammer dat er een einde dreigde te komen aan dit evenement en hebben besloten om dan zelf het stokje over te nemen”, zegt voorzitter Simon Talsma van Streekomroep RTV NOF. ,,Samen met het bedrijf 24 Webvertising hebben we dit opgepakt en in een nieuw en breder jasje getrokken.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement