Ondernemend Friesland nieuws

Raadsma lanceert mobiele app

Raadsma lanceert mobiele app

Technische groothandel Raadsma heeft onlangs de Raadsma App gelanceerd. Met deze smartphone applicatie kunnen vaste klanten gemakkelijk en snel producten bestellen en laten bezorgen. “Er gebeurt steeds meer op mobiele apparaten,” zegt Jacob Mosselaar, die zich bezighoudt met de automatisering en marketing binnen Raadsma. “Ook onze klanten zitten steeds meer op hun smartphone. Het was dus een logische stap om hierop in te spelen met de Raadsma app. Ze kunnen heel gemakkelijk en overzichtelijk het hele assortiment op hun telefoon bekijken.”

De app is bedoeld voor vaste klanten die een zakelijke rekening bij Raadsma hebben. “Ze hebben een inlogcode nodig die ze ook voor de website gebruiken,” legt Mosselaar uit. “Het voordeel hiervan is dat de app te personaliseren is. Zo kan er bijvoorbeeld een lijst samengesteld worden van producten die een klant vaak bestelt. Daarnaast kan hij stickers met barcodes die bij de producten horen bestellen. Deze codes kan hij met zijn telefoon scannen, waardoor in de app direct dat product naar voren komt. Dit kan heel handig zijn voor een bedrijf met een groot magazijn of een bedrijfsbus. Daardoor is het gemak van de app misschien nog wel groter dan dat van de webshop.”

 

“Wanneer de klant zijn order heeft geplaatst, komt die bij ons net zo binnen als een order via de webshop,” legt Mosselaar uit. “Hij komt gewoon uit de printer en wij maken het verder af. Als de producten op voorraad zijn, heeft de klant deze de volgende dag nog in huis.”

 

Familiebedrijf

“We zijn in 1836 begonnen als familiebedrijf en zijn dat nog steeds,” zegt Hubert Raadsma, samen met zijn broer Jack Raadsma directeur van het bedrijf. “Het gaat van generatie op generatie. Daardoor zijn wij erg persoonlijk, we kennen de klanten. We hebben meerdere klanten die al ruim honderd jaar bij ons zijn. Dit geeft aan dat ze onze relatie waarderen.”

 

“Mede omdat we zo lang bestaan, beschikken we over veel kennis. We zijn een grote toeleverancier aan de bouwsector in Noord-Nederland. Denk hierbij aan hang en sluitwerk, ijzerwaren, gereedschappen, beveiliging, persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfskleding. We hebben de app nog maar net gelanceerd, maar hij slaat heel goed aan. Het is eigenlijk ontstaan als voortborduring op de webshop. De klant kan nu overal waar hij is, 24 uur per dag bestellingen doen.”

 

“Naast de normale bezoeken aan de webshop, zijn er veel mobiele gebruikers bijgekomen,” zegt Mosselaar. “Het lijkt er dus niet op dat door de app mensen van de webshop overstappen, maar dat er juist extra gebruik van onze diensten wordt gemaakt. We gaan nu kijken hoe we de app verder kunnen uitbreiden en nog gebruiksvriendelijker kunnen maken.” Iedere klant met een Android of Apple Smartphone, kan de App downloaden via de Play Store.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement