Ondernemend Friesland nieuws

Rentex Floron te Bolsward biedt 50 nieuwe arbeidsplaatsen

Rentex Floron

Rentex Floron, het grootste zelfstandige wasserijbedrijf van Nederland en gevestigd te Bolsward, biedt 50 nieuwe arbeidsplaatsen. Eind 2015 contracteerde Rentex Floron drie grote zorggroepen. Hiermee creëert zij nieuwe banen voor Bolsward en de gemeente Súdwest Fryslân.

Nieuwe klanten
Rentex Floron biedt momenteel werkgelegenheid aan 450 medewerkers. Het wasserijbedrijf in Bolsward richt haar dienstverlening op de gezondheidszorgbranche. Het familiebedrijf heeft in Heerenveen ook een wasserij met 174 medewerkers die zich richt op de hospitalitymarkt, Wasserij De Blinde.

In de afgelopen maanden nam Rentex Floron deel aan diverse aanbestedingsprojecten. Dit heeft geresulteerd in drie langdurige opdrachten bij het Spaarne Gasthuis te Haarlem,  Zorggroep Noordwest-Veluwe te Ermelo en de A12-ziekenhuizen in Den Haag, waaronder het Bronovo, het Groene Hart Ziekenhuis, Medisch Centrum Haaglanden en Verpleeghuis Nebo. Door deze toename aan wasgoed, breidt Rentex Floron de productiecapaciteit uit. De werktijden worden verruimd naar avonddiensten en ook in de weekenden wordt er binnenkort productie gedraaid. Aanleiding ook voor Rentex Floron nieuwe medewerkers te werven die de organisatie komen versterken. De werktijden zijn veelal in de avond en het weekend, Rentex Floron kan daarmee nu ook studenten/scholieren een bijbaan  bieden.

Innovatie en opleiding
Naast uitbreiding en groei van de organisatie richt Rentex Floron de komende jaren haar pijlers op innovatie en opleiding. Zo is er afgelopen periode volop geïnvesteerd in nieuwe innovatieve productielijnen om de uitbreiding aan capaciteit aan te kunnen. Ook brengt de groei logistieke en technische uitdagingen met zich mee. Om de medewerkers mee te laten groeien met deze ontwikkelingen start Rentex Floron binnenkort met een eigen opleiding in samenwerking met het ROC Friese Poort te Sneek. Het gaat om een mbo-opleiding tot logistiek medewerker. In februari / maart vindt de kick-off plaats, in totaal gaan 16 medewerkers de opleiding volgen in een werk/leertraject.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement