Ondernemend Friesland nieuws

Risicobeheersing rode draad in aanpak Petram & Co

Risicobeheersing rode draad in aanpak Petram & Co

Vermogensbeheerder Petram & Co slaat zijn vleugels uit in Friesland. Vanuit Leeuwarden beheert Dirk E. Ganzinga namens het Utrechtse bedrijf de Friese vermogens van families, stichtingen en verenigingen. Behoedzaam en op basis van vertrouwen.

Het hoofdkantoor van de in 2000 opgerichte vermogensbeheerder Petram & Co staat in Utrecht, maar het bedrijf is bezig om zijn vleugels uit te slaan. Zo heeft men al een vermogensbeheerder die het bedrijf op Curaçao vertegenwoordigt en sinds kort is men ook actief in Friesland. Dirk E. Ganzinga is de man die vanuit Leeuwarden over Friese vermogens waakt. “We slaan steeds meer onze vleugels uit met als doel om uiteindelijk in heel Nederland actief te zijn.”

 

Niet vanuit het Utrechtse hoofdkantoor, maar juist met mensen die in de regio  wonen en werken. “We willen dicht bij onze cliënten staan. We kennen hun instelling en weten wat er in de regio speelt. Het draait bij vermogensbeheer immers allemaal om vertrouwen, dus is het van groot belang om voor de langere termijn een goede band met cliënten op te bouwen”, aldus Ganzinga.

 

 

Verantwoordelijkheid

Cliënten hebben jarenlang, soms zelfs generaties lang, gewerkt aan de opbouw van hun vermogen. Ganzinga: “Door het beheer van dat vermogen aan ons toe te vertrouwen, geven zij ons een enorme verantwoordelijkheid. Dan moet je wel een goede vertrouwensband met elkaar hebben. Wij waken immers over hun geld.”

 

De focus ligt op de realisatie van financiële doelstellingen en niet op het allerhoogste rendement. "Dit betekent dat we samen met de cliënt doelstellingen formuleren en daarop de portefeuille indelen. Op deze wijze is de kans het grootst dat we de doelstellingen weten te halen, ongeacht de  korte termijn ontwikkelingen op de beurzen. Onze primaire focus ligt op het bewaken van het vermogen. Het vermijden van grote en onbewuste risico's is hierbij van groot belang. De belangen zijn immers gelijk: het zo goed mogelijk beheren van dat vermogen", legt Ganzinga uit.

 

Kracht

De kracht van Petram & Co is dat zij zich specialiseren in vermogensbeheer. Er zijn dus geen andere belangen die afleiden van de essentie van de portefeuille.  Ganzinga: “Onze focus ligt alleen op het vermogensbeheer. Bovendien zijn we een partnership, waardoor we niet gehinderd worden door externe aandeelhouders die achter korte termijn-resultaten aanjagen. Het vergroot tevens de binding van vermogensbeheerders met het bedrijf en stelt ons instaat om een langdurige relatie met cliënten op te bouwen.”

 

Een ander opmerkelijk aspect is dat het bedrijf alleen maar werkt voor ondernemende en vermogende families, maar ook voor stichtingen en verenigingen. Friesland heeft bijvoorbeeld veel stichtingen en lenen die het nalatenschap van vermogende Friezen of hun soms eeuwenoude particuliere organisaties zoals weeshuizen voor bepaalde ideële doelen beheren. “Wij zijn bij uitstek de vermogensbeheerder om hen te helpen die kapitalen te beheren en hun doelstellingen te realiseren. Zuiverheid, anders durven denken, geduld, toewijding en plezier in je werk zijn eigenschappen voor succes op de lange termijn. Onze dienstverlening is erop gericht om onze cliënten te ontlasten en te ontzorgen.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement