Ondernemend Friesland nieuws

Rituele en officiële opening Natuurbegraafplaats Fryslân

De opening van Natuurbegraafplaats Fryslân is aanstaande. Op zaterdag 9 juli wordt een rituele en eerste officiële openingshandeling verricht door burgemeester Tjeerd van der Zwan, omlijst door muziek van de Jan de Roassjongers en Nynke Laverman.

De eerste en enige natuurbegraafplaats van Friesland is sinds oktober vorig jaar in gebruik. Er zijn al mensen begraven en het aantal reserveringen nadert met rasse schreden de 100. Maar van een officiële opening is het nog niet gekomen. Eigenaar Ab van Middelkoop heeft willen wachten tot er weer blad aan de bomen zat en de temperatuur wat aangenamer zou zijn. “Het is een plek van leven, al wordt het ingericht naar de dood. Nu alles goed groeit en in bloei staat, illustreert dat de idee van een kringloop van het leven mooi”, aldus Van Middelkoop.

 

Op 9 juli staat het anders zo rustige terrein even bol van de activiteiten.

Er is een proeverij van Vlees van de Woeste Grond -een scharrelboer uit Ravenswoud- en een heuse pypskoft ingericht door Grobelia’s kruidenwinkeltje. Hier wordt verkwikkende en geneeskrachtige thee geschonken en laat The Travelling Harp haar betoverende klanken klinken. Er staat een bakfiets met boer’nijs en er zijn voorbeelden van alternatief  rouwvervoer zoals een boerenkar, ponywagen, loopkoets en uitvaartbakfiets te zien.

 

De Kistemakker, Waddenwood, Henk Boerland en Atelier Alewijn staan er met eigen creaties van puur ecologische omhulsels. U kunt er meer te weten komen over Stichting Tim Kindercare en Anneke de Boer onderstreept het belang van ritueelbegeleiding voor ingrijpende gebeurtenissen.

Grafruimer Hans Kemperman verhaalt over vergankelijkheid; ofwel het belang van het gebruiken van natuurlijke materialen om zo volledig mogelijk op te gaan in de natuur.

Uitvaartspreekster Herdi Oosterbaan draagt herinneringen en gedachten voor, begeleid door troubadour Adri de Boer en Memories Uitvaartmuziek.

 

Er vindt een eindproeve van ecologisch bloemschikken plaats door Nienke Vlieg, studente MBO Bloem & Design en de allerjongsten onder de bezoekers kunnen kleurplaten en rouw-lego vinden in een tipi in het bos.

 

De opening vindt plaats op zaterdag 9 juli van 11.00 tot 15.00 uur aan De Achtste Wijk in Nieuwehorne. Minsken, jimme binne fan herte wolkom!

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement