Ondernemend Friesland nieuws

Roland Kuperus neemt Detatech Personeelsdiensten over

Roland Kuperus neemt Detatech Personeelsdiensten over

Roland Kuperus kiest met de overname van Detatech Personeelsdiensten voor het avontuur van het ondernemerschap. Bij zijn laatste werkgever Technicum een uitzend/detacheringsbureau voor technisch specialisten werkte hij zich in vijftien jaar van intercedent op tot landelijk manager Installatietechniek en lid van het MT. Toch schuurde er iets. “Ik miste het directe contact met de mensen die we aan het werk hadden, de werkzoekenden en de opdrachtgevers. Het contact met de mensen waar je het voor doet. Met Detatech wil ik dat gevoel van ‘terug naar de basis’ weer opzoeken. En ja, het is spannend. Bij wijze van spreken ruil ik de auto van de zaak in voor een plekje op de zolderkamer. Maar ik sta helemaal achter deze keuze. Ik ben 39, sta midden in het leven en dit is wat ik wil doen.”

Kuperus ging niet over één nacht ijs voor hij tot deze keuze kwam. “Ik heb bij trainingsinstituut de Baak een trainingstraject gevolgd om te kijken wat er echt bij me past en waar ik gelukkig van word. Eigenlijk kwam continu naar voren dat menselijk contact en goed werkgeverschap voor mij van essentieel belang zijn in mijn werk. Het verschil kunnen maken voor de kandidaat en opdrachtgevers. Gesteund door het thuisfront ben ik met dat uitgangspunt om me heen gaan kijken. Ik ben het gesprek aangegaan met mensen die hierin iets voor me konden betekenen en één van die mensen was Roald Schmidt van Bureau Schmidt. Hij was met Detatech begonnen, maar kwam er niet aan toe het verder op te bouwen. Eigenlijk hebben we vrij snel de hand geschud op het idee dat ik het van hem overneem.”

 

Persoonlijke aandacht

Detatech is een persoonlijk detacheringsbureau gericht op overheid, bouw en techniek. “Persoonlijke aandacht staat voor mij voorop. Detatech is een goede werkgever voor zijn mensen. Heb je vragen, kom langs en stel ze. We luisteren en helpen waar we kunnen. En dat hoeft echt niet alleen over werk te gaan. Goed werkgeverschap gaat verder dan de wekelijkse of maandelijkse uitbetaling van het loon.”

 

Spannend

De stap naar het ondernemerschap is een grote en dat beseft Kuperus zich terdege. “Het eerste jaar wordt spannend. Een jaar om te bouwen. Ik heb een goed netwerk en ben actief relaties aan het onderhouden en opbouwen. Dat voordeel heb ik en neem ik mee in mijn bedrijf. Daarnaast gebeurt er op dit moment enorm veel in de wereld van de techniek. Noem de verduurzamingsslag en je weet dat daar nog voor jaren geweldig veel werk ligt. Uitdagingen zijn er natuurlijk ook. Niemand zit te wachten op een tweede coronagolf en ik ook niet. In de technische sector heeft dat direct impact op het werkaanbod. Daarnaast zal ik vast nog tegen zaken aanlopen. Ik kom vanuit een groot bedrijf waarin alles goed geregeld was. Met Detatech ga ik weer terug naar de basis en zal ik alles zelf weer moeten oppakken en daar kijk ik erg naar uit.”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling