Ondernemend Friesland nieuws

Samenwerking Empatec en Rentex Floron gevierd met Open Huis

Samenwerking Empatec en Rentex Floron gevierd met Open Huis

Eind oktober zijn 25 medewerkers van Empatec aan de slag gegaan bij Rentex Floron in het kader van “Werken op locatie”. Afgelopen vrijdag is deze samenwerking feestelijk gevierd. Na de formele ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven, konden de familieleden en genodigden een kijkje nemen op de werkvloer.

Empatec is een organisatie die een werkplek biedt voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Rentex Floron is het grootste zelfstandige wasserijbedrijf van Nederland. Al meer dan vijftien jaar werken beide organisaties succesvol samen. Vanaf oktober is deze samenwerking nog verder geïntensiveerd.

 

Symbolische opening

Onder toeziend oog van de genodigden zetten Titus Mulder, algemeen directeur van Rentex Floron en Henk van der Zwaag, directeur Empatec, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Vervolgens was het de beurt aan de medewerkers van Empatec om een symbolische opening te verrichten. Allen gooiden een bal met een persoonlijke wens door een papieren doel. Daarachter verscheen een prachtig doek met daarop een foto van Empatec medewerkers die werkzaamheden verrichten voor Rentex Floron. Dit doek komt te hangen in de werkruimte van Empatec.

 

Aansluitend op de opening werden de aanwezigen uitgenodigd voor een hapje en een drankje en konden zij de nieuwe productielocatie van Empatec bekijken. De werkzaamheden richten zich op het stapelen van washandjes en werkdoekjes en confectiewerkzaamheden.

 

Taking care together

Titus Mulder vertelt: “Wij zijn trots op deze samenwerking. In de afgelopen weken hebben de medewerkers van Empatec hun plek gevonden en komen wij veelvuldig bij elkaar over de vloer”. Gerke, productieleider bij Empatec, vult aan: “De uitdaging voor ons allemaal is om een gezamenlijk doel te bereiken. Dat lukt, de taking care together gedachte van Rentex Floron komt tot zijn recht. In het begin was het erg spannend voor onze mensen, ze kregen een andere werkplek en kregen ook te maken met andere mensen. Inmiddels is iedereen aan elkaar gewend en verloopt de samenwerking steeds beter. Wij voelen ons ook ontzettend welkom door iedereen van Rentex Floron”. Henk van der Zwaag, directeur van Empatec sluit af met de woorden: “Met deze samenwerking laten beide bedrijven zien wat de invulling van de Participatiewet in de praktijk betekent. Ik ben trots op onze mensen die hier aan het werk zijn en heb diepe waardering voor de organisatie van Rentex Floron en de manier waarop zij deze samenwerking hebben ingevuld”.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement