Ondernemend Friesland nieuws

SC Heerenveen zet nieuwe stappen in maatschappelijk verantwoord ondernemen

SC Heerenveen Foppe Fonds

Dat voetbalclub sc Heerenveen oog heeft voor zijn omgeving, is al jaren bekend. Nog niet zo heel lang geleden besteedde OF nog uitgebreid aandacht aan het zogenaamde ‘Heerenveengevoel’, dat niet alleen zorgt voor een bijzonder aangename voetbalclub, maar ook voor een verbetering van de levens van diverse doelgroepen. Maar een goedlopend MVO-beleid is geen reden tot stilzitten; het kan altijd beter, mooier en verder. Twee voorbeelden.

Loge
Marieke Pol en Linda Steen houden zich uitgebreid bezig met het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen de club. Samen hebben ze al veel successen geboekt zien worden, die allemaal op hun eigen wijze een steentje hebben bijgedragen aan de maatschappij. “Het zit in de genen van de club”, aldus Pol. “We staan midden in de samenleving en willen maar wat graag het verschil maken.” Een van de nieuwe ontwikkelingen is de nieuwe maatschappelijke loge, een resultaat van het recent opgericht MVO-platform voor sociaal maatschappelijke organisaties die zich verbonden voelen met de club. “Die loge maakt het mogelijk voor de diverse partners die al betrokken zijn bij onze maatschappelijke projecten, om elkaar te ontmoeten en samen zo veel mogelijk te bereiken”, vertelt Steen. “Elkaar zien, spreken en netwerken, dat is het doel.”

De loge kan overigens gedurende de hele week gebruikt worden en niet alleen op wedstrijddagen. “Het wordt een multifunctionele plek”, legt Pol uit. “Er vindt een jongerenproject plaats, waarbij jongeren eens per week ontbijten met hun begeleiders, maar ook kunnen er vergaderingen gehouden worden en dient het als leercentrum voor kinderen met een achterstand op school.”

Foppe Fonds
Een ander voorbeeld van de maatschappelijke betrokkenheid is het Foppe Fonds. Over de verbinding tussen oprichter Foppe de Haan en sc Heerenveen zijn – letterlijk – al boeken vol geschreven, maar de maatschappelijke samenwerking was in het verleden vooral iets vanzelfsprekends, niet iets officieels. Elf stoelen op de oosttribune zijn nu goed herkenbaar aan het Foppe Fonds-logo en voor bedrijven is het nu mogelijk om het ‘Foppe Fonds-arrangement’ af te nemen. De opbrengst hiervan – exclusief de catering – gaat dan naar het goede doel. “Het doel van het Foppe Fonds is dat alle kinderen moeten kunnen sporten, óók de kinderen die dat op een aangepaste manier moeten doen”, aldus Steen. “Kinderen die bijvoorbeeld gebruik moeten maken van een sportrolstoel worden door het Foppe Fonds geholpen. Die samenwerking was altijd wel natuurlijk, want Foppe is natuurlijk een icoon binnen de club, maar nu werken we ook echt structureel met elkaar samen. Noem het een verdiepingsslag.”

Zomaar twee voorbeelden van de maatschappelijke betrokkenheid van voetbalclub SC Heerenveen, een club die verder wil kijken dan alleen de vorige, of afgelopen wedstrijd. Voetbal moet voor iedereen zijn, of het nou gemakkelijk gaat of niet.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement