Ondernemend Friesland nieuws

De Schiffart Yachtcharter in Terherne neemt branchegenoot Van Straten in Sneek over

De Schiffart Yachtcharter in Terherne neemt branchegenoot Van Straten in Sneek over

De Schiffart Yachtcharter in Terherne neemt per 1 november 2017 het gerenommeerde motorjachtverhuurbedrijf Van Straten in Sneek over. Beide ondernemingen zijn actief in het topsegment van de verhuur van vaarbewijsvrije motorjachten tot 15 meter. Met de overname en de reeds geplande eigen uitbreiding komt De Schiffart’s vloot in het voorjaar van 2018 op 35 motorboten van 7 tot 15 meter.

Lars en Bregina van Straten gaan zich geheel toeleggen op de bemiddeling bij aan- en verkoop van jachten, handel in uiteenlopende pleziervaartuigen en de nieuwbouw van hun eigen merk Vivante Yachts. Van Straten neemt de verkoop van een tiental jonge sloepen en snelle RIB’s uit het verhuurprogramma van Arend en Gisela De Schiffart op zich. Zij stoppen met de dagverhuur van open boten om volledig te kunnen focussen op de verhuur van stalen motorjachten in alle prijs- en uitrustingsklassen, een kernactiviteit naast de technische watersportservice, de jachthaven en de verkoop van open boten en toebehoren als motoren. Voor de huur van sloepen in Terherne kan men voortaan terecht bij Waterpark Terherne.

 

Open huis charterbasis: 11 november 
Zeven royal class jachten verhuizen van Sneek naar de charterhaven in Terherne die daarvoor nu uitgebreid en opgewaardeerd wordt. Arend en Gisela De Schiffart investeren bovendien in nog eens drie huurschepen: een tweede gloednieuwe Super Lauwersmeer Discovery naast het dit jaar in de vaart genomen VIP-jacht Louise en twee geheel gerenoveerde kruisers van het type Doerak. De Super Lauwersmeer kruisers worden in Noardburgum gebouwd.

 

Met 35 stalen jachten behoort De Schiffart straks tot één van de grotere in custom built schepen gespecialiseerde jachtverhuurders van Nederland. Bijna alle jachten zijn door een Friese werf gebouwd, waarmee duidelijk wordt dat de toenemende interesse voor het huren van een luxe jacht in Friesland ook goed is voor de werven in de provincie. Deze genieten wereldfaam als bouwers van jachten naar de wensen van de opdrachtgever. Door dit maatwerk is een enorme diversiteit in charterjachten ontstaan die zich in volle glorie bij De Schiffart in Terherne manifesteert. Bootliefhebbers kunnen dat met eigen ogen zien op zaterdag 11 november 2017 van 10.00 tot 16.00 uur in de verhuurhaven van De Schiffart, Koailân 6 in Terherne.

 

Fotobijschrift: Arend en Gisela De Schiffart (rechts) nemen de luxe motorjachten van Lars en Bregina van Straten officieel in ontvangst. Aan het eind van het vaarseizoen, eind oktober, worden de zeer luxe schepen naar Terherne gevaren.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement