Ondernemend Friesland nieuws

Snakware als eerste aan de slag met baanbrekende Microsoft HoloLens

Snakeware Microsoft Hololens

Het Friese Snakeware uit Sneek behoort tot het selecte gezelschap dat software gaat ontwikkelen voor de HoloLens, de revolutionaire mixedreality-bril van Microsoft. Met de komst van de HoloLens in Sneek, is Snakeware een van de eerste Europese bedrijven die het futuristische product in bezit heeft.

Jarenlang werkte Microsoft in de kelder van zijn hoofdkantoor in Seattle in het diepste geheim aan een revolutionair nieuw product: de Microsoft HoloLens. De bril, die gebruik maakt van Augmented Reality (een interactieve beeldlaag die over de fysieke omgeving heen wordt geprojecteerd), heeft volgens kenners de potentie om de samenleving, zowel op werk- als privéterrein, onherkenbaar te veranderen.

Grensverleggend
“Dit is de meest fascinerende technologie sinds de introductie van de iPhone,” zegt Ate van der Meer, Marketing & Sales Director van Snakeware. Vanuit het kantoor van Snakeware in New York is een van de eerste beschikbare development sets verzonden naar Sneek. Van der Meer laat weten dat het Friese IT-bedrijf aan de slag gaat met het ontwikkelen, uitwerken en testen van ‘grensverleggende’ software voor de HoloLens, voordat deze in 2017 op de markt wordt gebracht. “De beelden die de HoloLens projecteert op de echte wereld zijn levendig, scherp en realistisch,” vat Van der Meer de eerste bevindingen samen. “Het is heel bijzonder!”

Ruimtelijke audio
Maar kijken naar hologrammen is slechts het begin. Het aangaan van interactie met deze objecten maakt de ervaring pas echt bijzonder. “De HoloLens maakt gebruik van ruimtelijke audio, waardoor de beleving nog realistischer is. Geluid wordt luider als je een hologram benadert en vervaagt als je wegloopt.” Zowel de software als de hardware van de HoloLens is nog niet volmaakt. Microsoft zal deze finetunen op basis van de bevindingen van de eerste pilotpartners, waarvan Snakeware er één is. De HoloLens maakt in Sneek tevens deel uit van het Snakeware Experience Center, dat eerder dit jaar landelijk opzien baarde met de tentoonstelling van de eerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste server ooit (een originele NeXTcube-computer).

 

Bekijk hier enkele fantastische filmpjes over de Hololens

 

 

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement