Ondernemend Friesland nieuws

Sollicitatieblog.nl biedt kansen aan bedrijfsleven en starters

Sollicitatieblog.nl biedt kansen aan bedrijfsleven en starters

Hoe solliciteer je als starter anno 2017? De sollicitatiebrief is nog altijd populair, maar hoe spring je er nu écht uit? Wat zijn de andere mogelijkheden om als starter die felbegeerde baan te krijgen? En welke lessen geven trainees bij multinationals mee aan starters op de arbeidsmarkt? Deze en meer vragen worden beantwoord op het geheel vernieuwde Sollicitatieblog.nl.

Ontwikkelaar van de site is recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) en medewerking wordt verleend door toonaangevende bedrijven en vele individuele auteurs – jonge professionals die hun ervaringen graag delen met de nieuwe lichting talenten. Via meer dan duizend blogs komen bezoekers dagelijks in contact met potentiële werkgevers en krijgen de juiste tools aangereikt om succesvol te solliciteren.

 

Oefenen

“Op Sollicitatieblog.nl lezen studenten en starters alles over succesvol solliciteren,” vertelt Adriaan Kolff van BTN. “Ook kunnen ze aan de hand van artikelen en blogs lezen hoe het is om aan de slag te gaan bij mogelijke werkgevers van net gestarte trainees en starters.”

 

Dankzij de ervaringsverhalen, brieven, CV’s en online tests die op Sollicitatieblog.nl te vinden zijn, kunnen starters oefenen voor hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. “Daarnaast biedt het blog voor bedrijven een unieke kans om op een informele manier ervaringen te delen met high potentials en tegelijk de drempel om te solliciteren te verlagen.”

 

Ergernissen

Blogs behandelen onder meer ervaringen van recruiters, hoe succesvol te onderhandelen over het salaris en hoe je je het beste voorbereidt op een sollicitatiegesprek. Anderzijds biedt BTN bedrijven de mogelijkheid om te adverteren en op basis van de inhoud onder de aandacht te komen van jonge talenten.

 

Kolff: “In deze markt kom je niet meer weg met alleen een goed salaris en auto van de zaak. Talenten zijn op zoek naar ervaringsverhalen en willen weten hoe het er op de werkvloer daadwerkelijk aan toe gaat. Deze content, in combinatie met de het bereik van de overige websites van BTN, zorgen ervoor dat bedrijven de juiste talenten met de juiste boodschap weten te bereiken.”

 

Organisaties leveren de content zelf of besteden dit uit aan BTN. “Met BTN brengen we dagelijks vele bedrijven en jonge talenten met elkaar in contact,” aldus Kolff. “Het vernieuwde Sollicitatieblog.nl past daarom naadloos in onze missie en visie.”

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement