Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort Groenewegen Advocaten en Notarissen Advocaten en Notarissen

Groenewegen Advocaten en Notarissen zijn OF's specialist. Afwisselend zullen de medewerkers hun kennis en ervaring uit hun vakgebied delen met MKB Friesland. Het werk van advocaten en notarissen is niet bepaald eenvoudig te doorgronden. Het recht is als een dichtbegroeid bos, waarin je gemakkelijk verdwaalt. Je hebt een gids nodig die de juiste paadjes kan wijzen. Groenewegen Advocaten en Notarissen wil met hun eigen specialistenpagina iets meer licht in deze duisternis brengen. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het kantoor te Heerenveen via 0513-655555 of kijk op www.groenewegenadvocaten.nl voor meer informatie over ons kantoor en werkwijze.

Blijf van mijn bedrijf!

Een echtscheiding kan een behoorlijke rem zijn op de groei van de onderneming. De focus op het bedrijf wordt (bewust of onbewust) minder. Er moet veel worden geregeld en waarschijnlijk ook veel met elkaar worden besproken. De neiging bij de ondernemer bestaat om de hakken in het zand te zetten en om datgene wat in jaren is opgebouwd koste wat kost te willen beschermen. Is dat de juiste houding? Mijn ervaring is van niet. Ik kom in mijn praktijk allerlei soorten echtscheidingen tegen. Mensen die in goed overleg uit elkaar gaan, maar ook mensen die elkaar – bij wijze van spreken – de tent uitvechten. Dat laatste kan dodelijk zijn voor de ondernemer. Je denkt datgene wat je in jaren hebt opgebouwd te beschermen, maar door jarenlange procedures lopen de advocaatkosten hoog op, de focus op het bedrijf vermindert, de resultaten worden slechter en als het echt tegenzit komt er uiteindelijk een faillissement. Laat het zover niet komen! Wat ik in mijn praktijk meemaak is dat de ondernemers die juist het gesprek aangaan met hun aanstaande ex-partner en bereid zijn die ex-partner wat meer te gunnen, het snelst tot een afwikkeling van de echtscheiding komen.

 

Hoe bereik je dit dan? Geef openheid van zaken, leg de ander uit hoe het ervoor staat. Waarom iets wel of niet kan. Vaak is de gedachte bij de ander: er is een dure auto, dus er zal ook wel geld zijn. Wanneer je kunt laten zien dat het toch iets anders in elkaar steekt ontstaat bij de andere vaak meer begrip en kan er sneller tot afspraken worden gekomen.

 

Laat de cijfers zien en eventueel door een onafhankelijke deskundige beoordelen. Een veelgehoorde kreet van de ondernemer is dan: straks liggen al mijn bedrijfsgegevens op straat, dus ik laat niets zien. Om dat te voorkomen kun je goede afspraken met elkaar maken over hoe er met bedrijfsgevoelige informatie wordt omgegaan. Deze afspraken kunnen eventueel worden vastgelegd in een overeenkomst.

 

Scheiden kost geld, dat is een feit. De vraag is alleen hoeveel. Wilt u jarenlang procederen en aan het einde van de rit concluderen dat er meer geld is opgegaan aan advocaten en andere deskundigen dan wat uiteindelijk betaald moet worden aan uw ex-partner, of wilt u in alle redelijkheid tot goede en vlotte afspraken komen. Hierbij kan het wonderen verrichten als u de ander ook wat gunt. U kunt zich als ondernemer dan zo snel mogelijk weer volledig richten op datgene wat u het liefste doet: ondernemen. De keuze is aan u.

 

Kijk voor alle columns van Groenewegen Advocaten en Notarissen op hun eigen OF specialistenforum.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.