Bedrijfsverhuizing: waar moet je aan denken?

Om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen zijn er een aantal zaken waar je ver van tevoren over na moet denken zodat de continuïteit en veiligheid zoveel mogelijk wordt gewaarborgd. In het nieuwe pand moet een internetverbinding aanwezig zijn. Controleer of de verbinding snel genoeg is en of de bekabeling in orde is. Zijn er bijvoorbeeld voldoende aansluitpunten? Dit kun je het beste in kaart brengen door middel van het maken van een plattegrond op schaal.  Je weet dan direct of de inrichting past zoals je hem voor ogen hebt en waar nog aansluitpunten nodig zijn. Denk er ook over na of je wifi in je pand wil hebben. Bekabeling en apparatuur monteer je het liefste vóór de daadwerkelijke fysieke verhuizing.

Een verhuizing is een mooi moment om apparatuur te vernieuwen. Het is belangrijk van tevoren in kaart te brengen wat en hoeveel (netwerk-)apparatuur je nodig hebt. Veel bedrijven kiezen tegenwoordig ook voor wifi in hun bedrijfspand. Ook hiervoor heb je aanvullende netwerkapparatuur nodig.

Werk je in de Cloud? Dan kun je bij wijze van spreken de stekker in het oude pand eruit trekken, je pc verhuizen en in het nieuwe pand weer inpluggen. Bestanden en gegevens worden immers beheerd in de Cloud en zijn altijd en overal online te benaderen.

Werk je on-premise? Overweeg dan eens over te stappen naar werken in een online omgeving. Controleer voor de verhuizing altijd of je over een recente back-up van je bedrijfsgegevens beschikt. Mocht er onverhoopt wat misgaan, dan kun je altijd terugvallen op de back-up.

Je bedrijf verhuizen is een flinke klus, maar met de juiste mensen op de juiste plek en een gedegen voorbereiding zal het soepel verlopen.

ICT-verhuisadvies nodig? Neem gerust contact op.

Nick Betgem
Eigenaar Office IT
www.officeit.nl

Delen via

Nick Betgem

Office IT

IT specialist
Nick Betgem is eigenaar en accountmanager van Office IT uit Sneek. Office IT is de innovatieve dienstverlener voor al uw IT oplossingen. Nick deelt als OF’s IT-specialist zijn kennis en visie in OF magazine en via zijn eigen OF online specialisten forum. Neem gerust contact op met Nick, hij en zijn collega’s helpen u graag.