Ondernemend Friesland nieuws

Startup Fest Europe ook in Leeuwarden

Op 19 november vond om 17.30 uur vond de lancering plaats van Startup Fest Europe. Neelie Kroes en Constantijn van Oranje “swipeten” een promotievideo de wereld in tijdens een startupbijeenkomst in Rotterdam.

Startup Fest Europe

Van 24 tot 28 mei 2016 zal heel Nederland in de ban zijn van startups. Overal in het land vinden dan evenementen plaats waar matchmaking, kennisdeling en inspiratie centraal staan. Met als doel: startups helpen bij het vinden van de juiste investeringen, het aantrekken van talent en het sluiten van deals met het bedrijfsleven. De evenementen worden georganiseerd door de Nederlandse innovatie hubs rondom thema’s waarin Nederland uitblinkt.

 

Europees Voorzitterschap

In de eerste helft van 2016 heeft Nederland het Europees voorzitterschap. Innovatie is daarbij een van de hoofdthema’s. Een unieke kans om Nederland op de kaart te zetten als startup hub bij uitstek. Begin dit jaar is er een verkenning uitgevoerd met verschillende spelers uit het startup-ecosysteem zoals investeerders, accelerators, Tech Transfer Offices, het bedrijfsleven en natuurlijk startups. Dit leverde een duidelijk en eensgezind beeld op. De noodzaak en het enthousiasme om gezamenlijk een groots en internationaal Startup Fest te organiseren wordt door alle spelers uit het ecosysteem gevoeld. Een festival met als doel: internationaal uitdragen dat Nederland een ‘walhalla’ is voor ambitieuze startups. Tegelijkertijd vormt het een uitgelezen kans voor de verschillende tech hubs om zich nationaal en internationaal te profileren.

 

Nationaal evenement

Er zijn 14 evenementen die onder de gezamenlijke vlag van Startup Fest Europe plaatsvinden (stand van zaken op 19 november 2015). Water Tech Fest Leeuwarden is één van deze events.

 

Water Tech Fest Leeuwarden

Op 25 mei wordt, in het kader van het Startup Fest Europe, het Water Tech Fest in Leeuwarden georganiseerd. In de fysieke hotspot voor innovatie in watertechnologie, WaterCampus Leeuwarden, wordt die dag de focus gelegd op ondernemers en hun innovatieve producten en ideeën. Water Tech Fest Leeuwarden wordt georganiseerd in samenwerking met StartupDelta, Nederland Water Partnership, WaterCampus Leeuwarden, Wetsus, Provincie Fryslân en Water Alliance.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement