Ondernemend Friesland nieuws

Binnenstadsmanager blij met stijging winkelend publiek in Sneek

Het aantal bezoekers van het winkelend publiek in Sneek zit behoorlijk in de lift. Ondanks de landelijke trend van dalende bezoekersaantallen, is het percentage in Sneek sinds 2012 met 15% gegroeid en specifiek in de afgelopen Sneekweek is er een verhoging van het aantal bezoekers met bijna 10% ten opzichte van 2014. Deze cijfers laten zien dat Sneek zich na een aantal moeilijke jaren weer positief herstelt.

Positieve ontwikkeling

Volgens Rudolf Dijkstra, binnenstadsmanager, “Sneek is een positieve uitzondering ten opzichte van veel andere Nederlandse steden. Sneek laat ten opzichte van bijvoorbeeld de binnensteden van Leeuwarden en Groningen een positieve ontwikkeling zien.” Sinds 2014 is de werkgroep binnenstad Sneek opgericht om een aantal acties in werking te stellen die nodig zijn om de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de binnenstad van Sneek te behouden en te verbeteren. Zo telt de gemeente Súdwest-Fryslân, in samenwerking met de VSZ, de passanten in het centrum van Sneek continue. Op basis van diverse telpunten wordt duidelijk in beeld gebracht, hoe het aantal bezoekers in Sneek zich ontwikkelt. De bezoekersdrukte wordt per uur gemeten en deze cijfers geven onder meer aanleiding om te onderzoeken of andere openingstijden van de retail in Sneek een optie is. Een vrijblijvend advies zal hierover gegeven worden aan de Vereniging van Sneeker Zakenlieden. Daarnaast wordt achter de schermen hard gewerkt aan de leegstand, bereikbaarheid en vindbaarheid van het centrum van Sneek. Ook staan het eenduidig communiceren van activiteiten, de mobiele marketing van Sneek en gratis wifi punten voor toeristen op de agenda.  Er wordt actief contact gelegd met verschillende vastgoedpartijen in de binnenstad om de leegstand onder de loep te nemen. Ondanks dat de leegstand niet van vandaag op morgen opgelost zal zijn, trekken aanvragen weer aan. Zo zijn een aantal winkelpanden inmiddels weer gevuld met nieuwe winkels en lopen er nieuwe aanvragen.

 

Meerwaarde

“De werkgroep binnenstad is van mening dat de huidige werkwijze voor zowel de ondernemers als de gemeente Súdwest-Fryslân een duidelijke meerwaarde biedt. Zo lopen er gesprekken met vele partijen die voor deze aanpak niet in beeld waren. Daarnaast vindt er regulier overleg plaats tussen belangrijke stakeholders in de binnenstad. Zowel vanuit de ondernemers als de gemeente wordt dit alles als zeer positief ervaren”, aldus Rudolf Dijkstra.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement