Ondernemend Friesland nieuws

Tandartsenspoedzorg Fryslân in Antonius Ziekenhuis

Spoedzorgplein in het Antonius Ziekenhuis

De tandartsenpost voor spoedeisende tandheelkundige hulp is sinds dit jaar gevestigd op het nieuwe Spoedzorgplein in het Antonius Ziekenhuis. De spoeddienstregeling bestaat uit een avonddienst van maandag t/m donderdag van 17.00 uur tot de volgende ochtend 8.00 uur. De weekenddienst is van vrijdag 12.00 uur t/m maandagochtend 8.00 uur. De tandartsen(spoed)post werkt samen met Dokterswacht Friesland en is bereikbaar via 058 845 09 39. Op vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur is de dienstdoende tandarts bereikbaar op zijn/haar eigen praktijknummer of 06-nummer.

Veiligheid en spoedeisende hulp

Voorzitter van de Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân Frank Post: “Met tandartsen uit Sneek, IJlst, Heeg, Mantgum, Balk, Sint Nicolaasga, Sloten en Lemmer kunnen we met deze Tandartsenpost bij spoedeisende hulp snel en adequaat handelen. Wij vervullen hiermee een belangrijke regiofunctie. Als ook tandartsen zich aansluiten uit de omliggende regio zal deze Tandartsenpost nog verder aan belang toenemen. Het Antonius Ziekenhuis is goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer. ‘s Avonds en 's nachts is het Spoedzorgplein een veilige omgeving, zowel voor patiënten als tandartsen. Bovendien zijn we in staat om, bij bijvoorbeeld meerdere verwondingen, direct te overleggen met de huisarts of arts van de spoedeisende hulp. Voor pijnstillers of antibiotica is de apotheek letterlijk naast de deur. Door de samenwerking met de Dokterswacht is de bereikbaarheid van tandheelkundige spoedhulp voor onze patiënten prima gegarandeerd.”

 

Spoedspreekuur tandartsenpost

Bij nabloedingen, acute ernstige pijnklachten of bij ongevallen met letsel aan gebit en/of mond kan de patiënt naar het spoed spreekuur op zaterdag of zondag om 14.00 uur in de tandartsenpost op het Spoedzorgplein in het Antonius Ziekenhuis. Bij ongevallen en nabloedingen kan contact worden opgenomen met Dokterswacht Friesland via 058 845 09 39. Voor een spoedgeval buiten de aangegeven tijden kan de patiënt naar zijn eigen tandarts. Ook voor minder ernstige klachten zoals (kies)pijn, afgebroken kies of tand, losse (nood)kroon, uitgevallen vulling, pijn na het aanbrengen van een vulling of een wortelkanaalbehandeling kan de patiënt naar het eerstvolgende spreekuur van zijn eigen tandarts.

 

Tandartsenspoedzorg

De Tandartsenspoedzorg Fryslân verleent dus spoedeisende tandheelkundige hulp. Nogmaals tandarts-implantoloog Frank Post: “Op deze tandartsenpost behandelen wij patiënten met nabloedingen, acute ernstige pijnklachten en ongevallen met letsel aan gebit en/of mond.” De samenwerkende tandartsen zijn er van overtuigd dat de spoedeisende tandheelkundige hulp zo op een hoog niveau in deze regio kan worden gegarandeerd. Naast optimale telefonische bereikbaarheid is het voor de patiënt veel duidelijker dat men in het Antonius Ziekenhuis op het Spoedplein moet zijn voor spoedeisende hulp.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement