Ondernemend Friesland nieuws

Tautus legt 1000ste PV-installatie voor Zonnig Limburg

1000ste installatie Zonnig Limburg

Bijna op de dag af een jaar na aanvang heeft Tautus op 24 juni, de 1.000ste PV-installatie voor Zonnig Limburg geplaatst. Projectmanager Enno Feenstra rekent voor de tweede helft van 2016 op nóg een flinke boost en ook de verwachtingen voor 2017 zijn hooggespannen. “Wij schieten makkelijk over de 3.000 installaties heen, in de drie jaar die wij hebben.”

Zonnig Limburg is een samenwerkingsverband van elf Limburgse woningcorporaties die Tautus uit Heerenveen hebben ingeschakeld om vóór 2018 een flinke slag te maken in het verduurzamen van hun woningbezit. Gezamenlijk zullen zij daartoe minimaal 3000 adressen aanleveren. Het 1000ste adres was in Landgraaf, een huurder van HEEMwonen, de corporatie die met 450 woningen tot nu toe het leeuwendeel van de verduurzaming voor haar rekening nam.

 

Innovatieprijs
Het project kon in 2015 al rekenen op lovende kritieken. Het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) overhandigde Zonnig Limburg zelfs de innovatieprijs KWH I-Opener voor het beste innovatieve project op het gebied van betaalbaarheid. Aanvankelijk moest het project nog wel op gang komen. Huurders moesten worden overtuigd van het nut van het verduurzamen en de diverse partijen binnen het project, moesten op elkaar ingespeeld raken. “Maar het loop nu goed”, zegt Feenstra. “Ik ben er zelfs van overtuigd dat wij nog meer dan 3.000 woningen kunnen doen. De verduurzamingopgave van de corporaties is namelijk veel groter.”

 

Gemiddeld Label B
Daarmee doelt Feenstra onder meer op de herziene Woningwet 2015 die elke corporatie verplicht eind 2018 gemiddeld energielabel B te scoren voor haar woningbezit.  Zonnepanelen dragen daar aanzienlijk aan bij. De corporaties in Limburg besloten dit gezamenlijk op te pakken om zo met het grotere volume efficiënter en goedkoper te kunnen verduurzamen. In Tautus vonden zij hun partner. Tautus koopt de zonnepanelen in, zorgt voor de installatie, onderhoud en beheer, en kan – als een corporatie dat wil – ook de financiering van de panelen op zich nemen.

 

Fotobijschrift: De plaatsing van de 1.000ste PV-installatie kreeg vrijdag een feestelijk tintje. Gedeputeerde Daan Prevoo (tweede van links op de foto) van de provincie Limburg , met in zijn portefeuille Energie, Verduurzaming en Wonen, overhandigde daarbij een bijzonder paneel aan huurders (rechts op de foto) van woningcorporatie HEEMwonen.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement