Ondernemend Friesland nieuws

Tauw trekt naar WaterCampus Leeuwarden

Advies- en ingenieursbureau Tauw opent een nieuw kantoor in Leeuwarden. De nieuwe locatie gaat van start op 1 september 2016. Tauw adviseert opdrachtgevers in binnen- en buitenland over oplossingen voor waterproblemen. Met de vestiging in Leeuwarden wil Tauw beter zichtbaar zijn voor en samenwerken met opdrachtgevers en partners uit de watertechnologiesector.

De nieuwe kantoorlocatie is gevestigd op WaterCampus Leeuwarden, in Johannes de Doper Business Centre. Hier werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan waterinnovatie, onderwijs en ondernemerschap. Vanaf 1 juli 2016 is Tauw ook lid van Wetsus, het Technologisch Top Instituut voor Watertechnologie, eveneens gevestigd op WaterCampus Leeuwarden.

 

Samenwerken met water

Hans Westerhof, Hoofd van Tauw Flexible Solutions, de detacheringstak van het advies- en ingenieursbureau, is nauw betrokken bij de keuze en inrichting van de nieuwe locatie: “Er is voor Friesland gekozen, omdat deze regio een sterke identiteit op het gebied van watertechnologie heeft. Wij zijn thuis in de regio, maar dat werd niet altijd herkend door regionale opdrachtgevers en partners. Met dit nieuwe kantoor onderstrepen wij onze kennis en het belang dat wij hechten aan samenwerken met water.”

 

Innovatie, onderwijs én ondernemerschap

Wethouder Deinum is blij met de komst van Tauw naar Leeuwarden. “Tauw is een internationaal opererend bedrijf dat zich herkent in de identiteit van Leeuwarden en Fryslân. WaterCampus Leeuwarden biedt unieke onderzoeksfaciliteiten en is een ontmoetingsplaats van wetenschappers en bedrijven uit heel Europa. Zo ontstaat meerwaarde, of het nu gaat om innovatie, onderwijs of ondernemerschap. We motiveren daarom ondernemers en instellingen op het gebied van watertechnologie om zich op de Watercampus te vestigen. De komst van Tauw is goed voor WaterCampus Leeuwarden én draagt bij aan oplossingen voor wereldwijde waterproblemen”, aldus wethouder Henk Deinum van de gemeente Leeuwarden.

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement